Gå til sidens hovedinnhold

Rødt på Kantarellen

Fagforbundet i Sykehjemsetaten har invitert de rødgrønne politikerne til å besøke alle byens sykehjem for å møte de ansatte. Forleden var de på Kantarellen.

MORTENSRUD: 24. august var turen kommet til Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter, og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet i Sykehjemsetaten Trine Børresen tok imot Bjørnar Moxnes, stortingskandidat og gruppeleder for Rødt i bystyret, og Truls Wickholm, stortingskandidat for Arbeiderpartiet.

Nyttig å lytte

– Det er veldig nyttig å høre erfaringene til de som jobber i Oslos eldreomsorg, sier Bjørnar Moxnes til Nordstrands Blad.

– Her på Kantarellen har de fått kraftige kutt i antall stillinger, og det går selvsagt ut over kvaliteten på tjenestene. Vi må satse på en verdig og varm eldreomsorg, og det koster penger. Derfor vil Rødt på Stortinget prioritere penger til eldreomsorgen framfor skattelettelser til de som har mest fra før. Vi vil også ha en slutt på at bestemor kan settes ut på anbud, slik det skjer her i Oslo. Eldreomsorg skal ikke være en vare, og vi vil ikke at kommersielle selskaper skal få lov til å tjene penger på våre eldre, sier Moxnes.

Utfordrer Listhaug

– Jeg vil utfordre eldrebyråd Sylvi Listhaug til å ta de ansatte i kommunen på alvor, og lytte til de bekymringene de har. Forutsetningen for å få en varm og verdig eldreomsorg er at vi har kompetente og fornøyde ansatte. Dagens eldrepolitikk fører dessverre ikke til at vi oppnår det, sier Moxnes.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot