*Nettavisen* Nyheter.

Rødt samarbeid i gang

Arbeiderpartierts BU-lederkandidat Torunn Kanutte Husvik ser frem til et rødt flertall i bydelsutvalget. Foto: Anne Marie Huck

Forhandlingene er i gang mellom SV, Arbeiderpartiet og RV, som får et knapt flertall i det nye bydelsutvalget.

Klikk på bildet for å forstørre.

SV`s Stian Oen.

ST. HANSHAUGEN: Vi hadde et godt og ganske langt møte, sier Torunn Kanutte Husvik om aller første forhandlingsmøte mellom de tre partiene. Arbeiderpartiets BU-lederkandidat kan foreløpig ikke røpe hvem som går av med rollen som bydelsutvalgets leder og nestleder. Med tanke på at Arbeiderpartiet endte opp med fire mandater, SV tre og RV ett mandat, kan man kanskje regne med at rollene blir fordelt etter størrelse. Da vil Torunn Kanutte Husvik bli BU-leder og SVs Stian Oen nestleder. Den tredje BU-leder kandidaten for RV, Hans Petter De Fine, er sammen med Husvik helt nye i bydelspolitikken.

Vi er jo glade for det resultatet som har kommet, sier Husvik. Nå er intensjonen at det røde flertallet skal samarbeide, for å ha et styringsdyktig flertall. Fredag skal de tre partiene ha et nytt møte, hvor helhetlig politikk skal diskuteres, og valg av BU-leder foretaes.


Ambisjoner

Vi har gått til valg på et poltisk program, og dette har vi tatt med oss inn i forhandlingene, sier SV`s Stian Oen. Han forteller at man i fellesskap har store ambisjoner om å vise at det er nytt flertall i bydelsutvalget.

Vårt utgangspunkt i SV er at vi skal gi utrykk for det velgerne har gitt oss mandat til å gjøre, lover Oen uten å ville gå i detaljer om konkrete saker. RV`s BU-lederkandidat, Hans Petter De Fine, var utilgjengelig for kommentarer til Lokalavisen.

Vi skal jobbe for de felles hovedsakene våre, sier Husvik.


Utålmodig

Det er tre hovedsaker, vi drar i lik retning på, og det er konkuransutsetting og anbud, vi vil løse problemer i eldreomsorgen, og jobbe for barnehageutbygging i bydelen, sier Husvik. Når det gjelder barnehageutbygging er Husvik klar i sin tale.

Vi er mer utålmodige til å sette i gang og følge opp den målsettingen som regjeringen har lagt for oss. Vi vil pushe på i et politisk byråkrati, sier Husvik. Idioten kan igjen komme på banen som område for barnehageutbygging.

Vi ønsker å ta opp Idioten til vurdering for barnehageplasser, sier Husvik. I tillegg kan hun formidle at man vil tenke på miljøet i tiden fremover.

Det vi har snusa litt på er en storsatsing på miljø i bydelen, sier Husvik som ikke vil røpe mer i denne omgang.


Trist

Den lave valgdeltakelsen synes vi er bare trist, sier Arbeiderparitiets BU-lederkandidat. Utfordringen man står overfor med en valgdeltakelse i bydelen på litt over femti prosent, er å være tydeligere i lokalpolikken, og klare å få folk til å engasjere seg mer.

Her må alle partier ta litt selvkritikk i stedet for at vi begynner å krangle, sier Husvik.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.