*Nettavisen* Nyheter.

Rødt skuffet over Bjørvika

Olav Svorstøl (R) er skuffet over bystyrets vedtak i barcode-saken.

Rødt er skuffet over bystyrekollegaene fra de andre partiene som glatt overså Bydel Gamle Oslos innspille. Partiet var det eneste som stemte for bydelens forslag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Erling Folkvord er blant de få bystyrepolitikerne som støtter sitt lokallag i barcodesaken.

BJØRVIKA: - Rødt er det eneste partiet av de som sluttet seg til hovedtrekkene i plansmieforslaget i bydelsutvalget, som har samme standpunkt i bystyret som i
bydelsutvalget, sier gruppeleder i byrdelsutvalget Olaf Svorstøl (R).

Svorstøl fra støtte fra fraksjonsleder i bystyret Erling Folkvord (R), som mener prosessen i Bydel Gamle Oslo har vært forbilledlig.

- Rødt oppfordra 27. februar bystyret til å si ja til den demokratiske byplanlegginga som bydelsutvalget i Gamle Oslo har gitt et forbilledlig eksempel på.

- Plansmieforslaget bevarer utsynet til fjorden fra Grønland og Gamle Oslo, gjenåpner elvene, senker sporområdene på Oslo S med mulighet for overbygging og det øker boligandelen. Plansmieforslaget fortjener karakteristikken bærekraftig, sier Folkvord, og peker på at forhistorien i saken viser at de andre partiene i prinsippet sto med hendene bundet i saken.

- Lae forpliktet seg til å avvise alternativ

- Et nesten enstemmig bystyre vedtok i 2001 en prinsippavtale om et utviklingsselskap for Bjørvika. Målet skulle være "å sikre eierne en høyest mulig verdistigning på eiendommene".

- RV (forløperen for Rødt) foreslo at bystyret i stedet skulle ta opp forhandlinger med staten og de statseide selskapene for å få endret prinsippavtalen slik at tilrettelegging for bygging av rimelige boliger med vanlig god standard blir en overordnet del av selskapets formål. Dessverre sa resten av bystyret nei til det, sier Folkvord, og viser til at byrådet allerede i 2003 undertegnet utbyggingsavtaler, som betyr at utbyggingsvolumet omtrent er ufravikelig.

- Med disse utbyggingsavtalene forplikta byrådsleder Lae bystyret til også å avvise det bærekraftige forslaget vi nå har fått fra plansmia i Gamle Oslo, sier Folkvord.

Skuffet

Et samlet bydelsutvalg i Bydel Gamle Oslo har tatt avstand fra byrådets forslag for barcodetomta. Imidlertid var det stort sprik mellom flere partier lokalt og sentralt, og dermed ble plansmias forslag forkastet. Trist, mener Olaf Svorstøl (R).

- Dette er veldig synd for de i Ap, SV og V i Bydel Gamle Oslo som har vært del av det flertallet som ville fremme befolkningens interesser. Det er tydelig at slikt ikke betyr så mye for deres partifeller i bystyret, avslutter han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.