Rødt slår et slag for kulturtunnelen

Ingrid Baltersen (R), mener et positivt kulturtiltak som GAK-tunnelen bør få lov til å fortsette drift.

Ingrid Baltersen (R), mener et positivt kulturtiltak som GAK-tunnelen bør få lov til å fortsette drift. Foto: FOTO: Privat

Etter at Østkantavisa skrev om at Friluftsetaten vil legge ned Grüneløkkas Alternative Kulturtunnel (GAK) har Rødts representanter i Miljø- og samferdselskomiteen skrevet et brev til ansvarlig byråd.

ANKERBRUA: Ingrid Baltzersen (Rødt) i Miljø- og samferdselskomiteen mener det er respektløst å be et frivillig tiltak om å legge ned prosjektet sitt uten noen begrunnelse.

– Kulturtunnelen er et godt tiltak særlig rettet mot barn og unge. Den bidrar til positive aktiviteter i et belastet område langs Akerselva, og vi ønsker at disse aktivitetene skal fortsette, sier Baltzersen til Østkantavisa.

I tillegg mener Grünerløkka bydel at det er viktig å beholde tiltaket. I slike saker ønsker vi å høre på lokalbefolkningen som berøres, og tar derfor saken videre inn på rådhuset, fastslår hun.

Med brevet ønsker Baltzersen å vise at de støtter aktivistene bak kulturtunnelen, og at de håper dette bidrar til at de får fortsette med engasjementet sitt.

– Vi kommer uansett til å fortsette å jobbe for at GAK kan videreføres, enten der de er nå eller et annet passende sted, påpeker hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.