Rolig helg med snill ungdom

 

 

Politiet forteller om en rolig 17. mai-helg og ungdom som har oppført seg bra hele våren. Les politiloggen for hele helgen her.

VÅRE BYDELER: Forebyggende avdeling ved Manglerud politistasjon hadde patruljer ute både lørdag og søndag kveld.

– Det har vært stille og rolig og ikke noe bråk med barn eller ungdom. Det har heller ikke vært noe særlig beruselse blant de yngste, forteller Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon som skryter av ungdommen som har oppført seg veldig bra på vårparten.

– Det har ikke vært noe drikking på offentlig sted som er å nevne og de som vi har vært i kontakt med på badestrendene har vært hyggelige og greie, forteller han.

Med passasjer og rus

KASTELLET: En 17 år gammel gutt ble fredag klokken 18.02 stanset på moped i Nyquistveien. En annen passasjer satt på moped, noe som er forbudt. 17-åringen var også ruset på narkotika og ble kjørt i sentralarresten for utvidet prøve.

Knuste ruter på kiosk

OPPSAL: Kvart over ni fredag kveld fikk politiet melding fra naboer til Narvesen-kiosken i Vetlandsveien. De observerte en guttegjeng som knust ruter på kiosken. Da politiet kom til fant de rutene knust, men uten hull. Det var også gitter på innsiden. Det ble søkt i området, men ingen gjerningspersoner ble funnet.

Det meste var falskt

RYEN: Politiet kontrollerte en bil på Esso på Ryen klokken 23.57 fredag. Det viste seg at oblatene på skiltet ikke stemte overens med skiltet. Føreren av bilen forsøkte å oppgi falskt navn og fødselsår, men politiet fant ut at han var en 28 år gammel polsk statsborger. Mannen ble kjørt i arresten.

Dyrket egen hasj

MORTENSRUD: Politiet slo klokken 00.17 lørdag til mot en leilighet på Mortensrud. Den 27 år gamle mannen som bodde der ble pågrepet og politiet tok beslag i tre hasjplanter og en del marihuana som ha oppbevarte i leiligheten.

Russ med megafon

MANGLERUD: Politiet stanset like etter klokken ett natt til lørdag en russebuss med behov for å ytre seg i Rugveien. Russen om bord lagde støy med en megafon, de erkjente straks sine synder og fikk en advarsel fra politiet.

Slåsskamp på Esso

RYEN: Like etter klokken tre natt til lørdag kom det melding til politiet om et russ slåss på Esso på Ryen. Da politiet kom fram viste det seg at noen russ og noen som ikke var russ hadde slåss litt. Det var blitt krangling og slag var utvekslet. Ingen personer ble skadet, men et par briller gikk fløyten. Politiet venter nå på en eventuell anmeldelse av forholdet.

Brann i søppelkasse

MUNKERUD: Klokken 09.14 lørdag kom det melding om brann i noen søppelkasser i Munkerudveien. Brannen ble raskt slukket. Politiet var på stedet, men har ingen opplysninger i saken.

Skotyveri

NORDSTRAND: Klokken halv tolv lørdag formiddag fikk politiet melding fra en bolig i Breidablikkveien. I løpet av natten hadde tyver vært opp på verandaen og stjålet to Nike joggesko, et par crocs, en bordlykt og et askebeger. Politiet vet ikke om dette bare er pøbelstreker, og har foreløpig ingen spor å gå etter.

Innbrudd

HØYENHALL: Klokken 12.31 lørdag kom det melding om innbrudd i et hus i Solbakkeveien. det var en person hjemme i huset da innbruddet skjedde. Det er uklart hvordan tyvene kom seg inn. Det var ikke bruddskader på vinduer eller dører. En pc, en mobiltelefon og noen småpenger ble stjålet.

Festet i barnepark

SOLKOLLEN: Like etter klokken 19 lørdag fikk politiet melding om at en ungdomsgjeng satt og drakk i nedlagte Solkollen barnepark på Lambertseter. Guttene som var i 16-17-årsalderen satt og drakk øl i en trehytte de hadde bygd i barneparken. Ølen ble helt ut og ungdommene fikk en ukes frist på å rive byggverket og rydde etter seg.

– Det er ikke lov å sette opp hytte som dette uten grunneiers tillatelse. Vi ønsker heller ikke en slik hytte fordi dette kan bli en samlingsplass for ungdom, sier politioverbetjent Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Ranet av guttegjeng

NORDSETER: En 16 år gammel gutt ble klokken 01.15 ranet av en gjeng med ti ungdommer i Lambertseterveien ved krysset til Ekebergveien. Det var to av guttene i gjengen som var spesielt aktiv. De skal ha vært i 16-17- og 19-20-årsalderen. Ranerne fikk med seg en mobiltelefon før de stakk fra stedet. Flere politipatruljer deltok i søket etter gjengen, men ingen ble funnet. Politiet har gode beskrivelser av gjerningsmennene og har håp om å oppklare saken.

Stjal pc

HØYENHALL: Klokken 10.25 søndag kom det melding til politiet om at det hadde vært innbrudd i Kildals vei. Noen hadde vært inne i en gang og stjålet en pc, mens husets eier var hjemme. Tyvene kom seg trolig inn gjennom en ulåst dør.

Mistet lappen

ÅSLAND: EN 31 år gammel mann må ta beina fatt de neste månedene etter at han ble stanset i høy hastighet på utgående E6 ved Åsland. Førerkortet ble beslaglagt.

Russen måtte rydde

HVERVENBUKTA: Klokken 04.28 natt til 17. mai var politiet i Hvervenbukta. Det var seks til syv russebusser på stedet. De ble bedt om å forlate stedet, men måtte rydde etter seg først.

Innbrudd i fyrhus

MANGLERUD: Klokken 08.20 17. mai kom det melding om at det hadde vært innbrudd i et fyrhus som tilhører et borettslag i Havreveien. Penger og en pc var stjålet.

Frekke tyver stakk til fots

BEKKELAGET: Klokken 00.38 natt til tirsdag våknet en huseier av at innbruddsalarmen gikk i huset i Kirkeåsveien. Det er uklart hvordan tyvene hadde kommet seg inn, men det fikk med seg en lommebok og bilnøkler før de ble observert springende ned Kirkebakken mot Holtet. Den ene av dem skal ha hatt en kortermet blå genser og mørkt hår. To hundepatruljer og to vanlige patruljer søkte i området uten å finne spor. Hundene mistet sporet hvor Kirkebakken treffer Ekebergveien.

Beruset kvinne bak rattet

LAMBERTSETER: En 20 år gammel kvinne ble stanset av politiet da hun kjørte bil på Lambertseter klokken 02.28 natt til tirsdag. Kvinnen var beruset og ble kjørt i sentralarresten. Kvinnen hadde heller ikke gyldig førerkort for bilen hun kjørte.

Overrasket innbruddstyv

NORDSTRAND: Like før klokken fem natt til tirsdag fikk politiet melding om innbrudd i en bolig i Solveien. Huseieren hadde overrasket en person inne i huset. Han hadde pakket ned en del gods, men dette ble etterlatt på stedet. To hundepatruljer deltok i søket etter innbruddstyven som forsvant fra stedet til fots.

Ingen tatt i skjenkesjekk

VÅRE BYDELER: Politiet og Næringsetaten gjennomført fredag en kontroll av alle utsalgssteder for alkohol i våre tre bydeler.

– Vi hadde fokus på salg til mindreårige og såkalt gauking hvor eldre kjøper alkohol til mindreåringer. Vi hadde ingen anmerkninger, forteller Dag Harald Drevsjø ved Manglerud politistasjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.