*Nettavisen* Nyheter.

Rolig markering

Mange mennesker stilte opp for å markere sin motstand mot trykking Muhammad-karikaturene i helgen.

Grønland: Fredag samlet en rekke grupperinger seg på Jernbanetorget for å stå samlet mot volden som har preget en hel verden etter trykkingen av de omstridte Muammad-karikaturene. Nadeem Butt, leder av Antirasistisk senter, snakket om viktigheten av gode dialog disse vanskelige dagene. Finansminister Kristin Halvorsen, bosatt på Grünerløkka, representerte regjeringen under markeringen. Det var ikke antydning til håndgemeng på stedet.

Vil bli hørt

Neste dag, lørdag, samlet mange norske muslimer seg på Grønlands torg.
Vi er vanlige norske muslimer som står bak denne demonstrasjonen, og vi gjør det fordi vi ønsker at norske muslimers stemme skal bli hørt, og at våre liv og verdier skal bli beskyttet og respektert, forklarte en av arrangørene, Roqayya Kalayci, til stor jubel fra de fremmøtte på Grønland torg, før marsjen gikk gjennom Oslos gater og til Stortinget, hvor det også ble holdt appeller.- Folk som har kommet hit, har fått mat, penger og hjelp. Vi har ingenting imot dere. Vi takker alle som har ønsket oss velkommen, og vi takker nordmenn som hører på oss i dag, men vi vil bli respektert, talte en av de frivillige, Abdul Latif.

Mot media

Mye av demonstrasjonen var også rettet mot media.
Vi demonstrerer også mot hvordan media bevisst setter muslimer i et dårlig lys. Vi føler oss trakassert, og vi er her fordi vi krever at Norge skal tolerere oss, talte Latif videre, mens plaker med påskriftene "Media- løgnenes talerør" og "Skam dere media! For å drive hets og hat" vaiet i lufta.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.