RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rom for å gi til andre

Den årlige faste- aksjonen er rett rundt hjørnet og menighetene oppfordrer lokalbefolkningen til å åpne dørene og ta godt imot innsamlerne.

NORDSTRAND: Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon står for dør igjen og de ansvarlige håper at alle har litt å gi. Som i fjor, samarbeider Nordstrand menighet og Lambertseter menighet. Aksjonen foregår 26. og 27. mars.

Det er en tradisjon, denne aksjonen. Ettersom Nordstrand har flere bøssebærere enn oss, pleier vi å samarbeide, forteller Kristin Danielsen, fra Lambertseter menighet.

Husk de glemte

Årets aksjon heter Forglemmegei og pengene skal gå til de menneskene som media har glemt bort, men som trenger hjelp.

Når kriser har hendt eller andre alvorlige hendelser, setter media fokus på det. Ved hjelp av det fokuset, sender andre land i verden hjelp til området det er fokus på. Denne aksjonen handler om de media ikke har så mye fokus på, slik at de også kan få støtte, forteller Eivind Aalborg fra Nordstrand menighet.

Tørken i nord Kenya er et eksempel. Dette er et land som allerede lider av klimaendringene. Pengene blir blant annet benyttet til å bygge demninger. Flyktningene fra Burma er et annet eksempel, sier Danielsen og legger til at det er mange som lider, men som resten av verden ikke ser.

Gavmilde tider

Aksjonen har alltid vært i fastetiden, det er en tradisjon.

Når fastetiden pågår handler det jo om å gi opp sin egen luksus og tenke på andre. At aksjonen pågår i fastetiden er for at man skal kunne gi litt penger og ha litt ettertanke, sier Aalborg.

Dette er den nest største aksjonen, etter Tv aksjonen, forteller koordinatoren for Nordstrand, Terje Nystedt.

I fjor ble det samlet inn 150 000 kroner på Nordstrand og 12 000 kroner på Lambertseter. Målet er å få inn enda mer i år.

Det er jo en slags intern konkurranse blant menighetene i Oslo om å få inn mest penger. De fleste menighetene i Oslo fikk et hopp i fjor, smiler Nystedt. Han oppfordrer lokalbefolkningen til å møte opp for å være bøssebærere.

Det er når vi har voksne bøssebærere vi får inn mest penger, derfor oppfordrer vi beboerne til å stille opp, sier han.

Men det vi oppfordrer sterkest er jo å gi. Målet vårt et å få inn mye penger til dem som trenger hjelp, sier Aalborg.

Alltid like spennende

Som en del av konfirmantundervisningen, skal konfirmantkullene også gå med bøsser.

Bakgrunnen til at Lambertseter får hjelp fra Nordstrand, er fordi at det er få voksne og veldig små konfirmantkull i dette området, sier Danielsen.

Nordstrands menighet har omtrent 70 voksne som har meldt seg på aksjonen allerede.

Det er jo ikke lange rutene, det er omtrent 40-60 husstander per person og det er jo ikke lange turen, legger Nystedt til.

Konfirmantene er 160 stykker. For dem som ønsker å delta på bøsserundene, er det bare å møte opp klokken 17.30 i menighetshuset ved Nordstrands kirke.

Det er mange gjengangere som går med bøsser. Omtrent 80 prosent, sier Nystedt.

Alle pengene går til kirkens nødhjelp, som jobber med innsatsen om å benytte pengene til de glemte ofrene. Alle de tre er spente på hva årets resultat blir.

Det er like spennende hvert år, sier de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere