RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rom for muligheter

Jobbsøkerkurs, aktuelle foredrag, filmfremvisning og gatemeklingskurs. – Mulighetene er mange, sier leder ved Hovseterklubben Sofie Widdal.

HOVSETER: Det nyoppussede rommet inne på Hovseterklubben har fått navnet «Integrerende samlingssted». Her finnes pc-er, møtebord med stoler, en sofakrok og en storskjerm på hele 60 tommer. Veggene er nymalte og dekorert med urbane bilder.

– Det var offisiell åpning av dette rommet på onsdag hvor både bydelsutvalgsleder Elin Horn Galtung og bydelsdirektør Jan O. Nytveit var tilstede sammen med enhetsleder Jeanette Wold, forteller Widdal.

Det nye rommet ble til på basis av et initiativ fra SaLTO-koordinator i Bydel Vestre Aker, Elisabeth Ulleberg.

– Hun tok initiativet og søkte om penger til prosjektet som igjen gjorde at vi kunne pusse opp og kjøpe inn forskjellig utstyr. PC-ene du ser der borte er klubben sine fra før. De er ideelle for alt fra leksejobbing, til søk på nettet og jobbsøkerkurs, sier Widdal.

Aktuelle temaer

Flatskjermen på 60 tommer er splitter ny, og vil i følge Widdal brukes til blant annet temakvelder med filmfremvisning og diskusjon.

– Da ser vi en aktuell film og diskuterer så handling og eventuelle synspunkter etterpå. Ungdommene er engasjerte og diskusjonene er ofte gode og interessante. Slike ting tror jeg er viktig for å få luftet litt følelser, sier hun.

Gatemekling og helsestasjonen

Hovseterklubben er i gang med å arrangerer gatemeklingskurs i samarbeid med Røde Kors. I tillegg ønsker de et bedre samarbeid med helsestasjonen i bydelen.

– Vi ønsker besøk fra legene ved helsestasjonen i bydelen, slik at de kan snakke direkte med ungdommene her. Da kan man legge opp til spørsmål og svar på det ungdommene lurer på, og i tillegg gjøre tilbudet mer kjent for ungdommene her ved klubben, sier Widdal.

Men det er ikke bare brukerne av Hovseterklubben som nå kan nyte godt av Integrerende samlingssted. Sofie Widdal er åpen for henvendelser.

– Vi ønsker å nå alle som bor på Hovseter. Derfor kommer vi til å arrangere kurs, foredrag eller debattforum som er åpent for alle interesserte, og vi tar gjerne imot forsalg til tema, avslutter Widdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere