RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rom, kjærlighet og masker


Jane Weding, Guri Annikki Torgersen, Beverly Tandy, Jorunn Valen-Sendstad og Elin Eknes Helgesen med et knippe av arbeidene. FOTO: ELISABETH C. WANG
Jane Weding, Guri Annikki Torgersen, Beverly Tandy, Jorunn Valen-Sendstad og Elin Eknes Helgesen med et knippe av arbeidene. FOTO: ELISABETH C. WANG
I dag, lørdag, inntar elleve kreative kunstnere stabburet på Bogstad Gård. Hver av dem med sitt budskap.

SØRKEDALEN: - Vi gikk alle ut fra samme klasse på Nydalen Kunstskole for ett år siden, så nå var det på tide at vi ble samlet igjen, smiler Jane Weding.

Bevegelse og koreografi

På utsiden av Bogstad Gård står fem av i alt elleve kunstnere klare til å signere veggene på stabburet. Hver av dem har valgt et ord som best beskriver deres kunst.

- Jeg har valgt bevegelse, mye knyttet opp til dansing. Som danser og koreograf er jeg opptatt av alle former for bevegelse, og det føler jeg også gjenspeiler seg i bildene mine.

Jorunn Valen-Sendstad har valgt kvinneliv.

- For meg handler det om alle rollene vi kvinner har gjennom livet og hvordan de på et vis henger sammen, sier Valen-Sendstad.

Guri Annikki Torgersen har valgt ordet masker.

- Jeg er opptatt av menneskekroppen, og hvordan den er uløselig sammenknyttet med sjel og kanskje også ånd. I tillegg er jeg fascinert av de maskene vi mennesker tar av og på oss under ulike sosiale og mellommenneskelige forhold, sier hun.

Drømmer og kjærlighet

For Beverly Tandy står surrealismen sentralt, med fokus på overgangen mellom drømmer og virkelighet. Elin Eknes Helgesen har valgt kjærlighet.

- Kjærlighet, og samspillet oss mennesker i mellom, er det som inspirerer meg. Vi er i utgangspunktet forskjellige og i det ligger det en rekke utfordringer men også spenning på basis av kontrastene, sier Helgesen.

Sitt eget uttrykk

Samtlige kunstnere gleder seg til å være først ute blant sommerutstillerne på Bogstad Gård. Jane Weding understerker at det uansett blir noe for en hver smak.

- Vi er elleve kunstnere med elleve svært ulike uttrykk til tross for at vi har gått i samme klasse. Det gjør det spennende for oss å stille ut og forhåpentligvis spennende for publikum å se på. Umiddelbart vil jeg i tillegg understreke at dette er en salgsutstilling, sier Weding.Utstillingen på Bogstad står frem til 14. juni. Se mer på www.artflow.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere