RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roma-tilstander på Abildsø


Kristina Mariell Dulsrud Klungnes (Hauketo/Prinsdal), Astrid Fuglevaag (Hellerud) og Thea Elise Bredesen (Oppsal) lagde liv og røre i Abildsøkrysset tirsdag ettermiddag.
Kristina Mariell Dulsrud Klungnes (Hauketo/Prinsdal), Astrid Fuglevaag (Hellerud) og Thea Elise Bredesen (Oppsal) lagde liv og røre i Abildsøkrysset tirsdag ettermiddag.
Abildsø-krysset minnet mest om et småhissig og ampert italiensk veikryss i går ettermiddag.

ABILDSØ: Det var rene "Roma-tilstander" i Abildsø-krysset, da organisasjonen Juvente skapte liv og røre. Folk la seg på hornet mens jentene viftet febrilsk med plakatene sine. Hoiet og skrek av glede. Bilistene var slett ikke sinte, men ønsket å markere sin sympati med jentenes budskap.

Tut mot narkotika

Kristina Mariell Dulsrud Klungnes fra Hauketo/Prinsdal, Astrid Fuglevaag fra Hellerud, Thea Elise Bredesen fra Oppsal, og Kristina Scoric fra Lambertseter ba bilistene om å "tute mot narkotika". Og det gikk ikke lang tid før støynivået ble hevet mange hakk. De fleste hadde tydeligvis ingen problemer med å ta avstand fra slike rusmidler. Astrid Fuglevaag var fornøyd med responsen.

De begynte å tute før vi hadde startet aksjonen. Kjempegøy! Det viser at mange er imot narkotika. Vi lager kanskje litt kaos, men så har vi også et godt poeng, mener Fuglevaag mens det tutes og vinkes fra bilene.

Politiet tutet

Jentene skvetter til idet et vogntog gir lyd fra seg. Også folk på fortauet gir jentene støtte med et muntlig "tut-tut". Fuglevaag og Scoric har deltatt i utallige Juvente-aksjoner og synes det er viktig å markere nei til narkotika på denne måten.

Til og med politiet ulte med sirenen. Det er respekt! Vi synes det er viktig å vise folk at ungdom er imot narkotika, at vi ikke bare er pøbler. Det er mye narkotika i Oslo, og vi vil markere at det ikke bare er greit. Nå er dette en mild måte å vise engasjement på, sier Scoric idet hun holder på å "dø" av utmattelse av å holde tunge plakater på en trang trafikkøy.

Selv om "onkel" i starten var positiv til arrangementet, ble det likevel til at patruljen avla visitt. Jentene måtte love å ikke skape trafikkfarlige situasjoner. Så dermed måtte Scoric forlate trafikkøya.

Klart vi får et problem hvis noen krasjer. Vi har hatt mange aksjoner med "tut mot narkotika", og det har alltid gått bra. Nå er vi vel ikke de slemmeste i gata, påpeker Scoric, som forøvrig er leder av Oslo-organisasjonen.

Vi tar det ikke så tungt at politiet kom. De tuta jo først da, tilføyer Fuglevaag.

Etter det Nordstrands Blad erfarer, er det ikke rapportert om trafikkuhell i forbindelse med aksjonen. Bare blide og fornøyde bilister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere