RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romeo og Julie: - Fuck deg a!


All grunn til å være heftig og begeistret på MS Innvik en uke fremover. Se Romeo og Julie IN RAP!
All grunn til å være heftig og begeistret på MS Innvik en uke fremover. Se Romeo og Julie IN RAP!
Romeo og Julie løper rundt og er skikkelig østkant på MS Innvik. Heftig dans, getto-replikker og et fantastisk sammensurium av humor og alvor er det som venter deg. -DEN SATT! skrek en publikumer etterpå.

Ostkantavisa.no tok turen over Plata og overgangen til MS Innvik. Et ynkelig steinkast unna den overordentelig nye operaen ligger et lite skip og dirrer, fullt av talent og vanvittige show. Onsdag kveld hadde nemlig Romeo og Julie IN RAP! premiere på kulturbåten.

Den svært dyktige regissøren Cliff A. Moustache fra Seychellene, med utdannelse fra London og erfaring fra flere kontinenter, har trommet sammen de mest spennende skuespillerne og artistene i Oslo. Nordic Black Theatre og Minoritet 1 har jobbet med stykket en måneds tid, og det er ikke bare imponerende hva de har fått til - det er rett og slett gedigent artig.

Når man pøser inn kebab-norsk i Shakespeare er det nok mange som lurer på om dette kommer til å bli særlig preget av kvalitet. Yndige Julie, en blond og vakker kvinne tolket av Ida Cybele Jark, snurrer rundt Romeo, tolket av den afrikanske tøffingen Biniam Yhidego. Og så får Østkantavisas journalist sin første latterkrampe:

- Å Romeo, Romeo... Hvorfor er du Romeo? spør Julie mens det pene håret flakser nedover MS Innviks interiør.

- Jeg kunne vært Ali, svarer Romeo betuttet.

Herregud, så herlig

Men Julies strenge tante Flora, fabelaktig tolket av Renata Aleksejunaite, jobber og jobber for å ødelegge forholdet mellom Romeo og Julie. Hun står helt bakerst på scenen og greier likevel å stråle så mye kraft og dynamikk at alle i salen måper av beundring.

Aleksejunaite er en sjeldent god skuespiller som har en unik styrke og personlighet på scenen. Det anbefales på det sterkeste til alle teaterinteresserte å notere dette navnet, for vi kommer garantert til å se mye mer av henne.

Alle skuespillerne og menneskene som har laget dette stykket fortjente jubelen fra salen. Og som en dame i salen skrek så godt: DEN SATT! Det gjorde det virkelig.

Regissøren snakker

Cliff Moustache smiler og ler før premieren:

- Jeg vil at teater skal være en plass hvor alle får være med. Her skal de få oppleve noe, sier han til Ostkantavisa.no.

Som en ekte kunster-globetrotter er følgende informasjon ikke et sjokk:

- Når jeg kjeder meg, drar jeg til Asia og jobber... I Saigon!

Moustache nekter å jobbe med en eviglang rekke av like produksjoner, og derfor velger han banebrytende oppsetninger som Rome og Julie IN RAP! Det kan også nevnes at dette er første gang i Norges historie at en kebab-norsk-hip-hop-teaterforestilling er satt opp.

MS Innvik

Så da er det bare å labbe over Plata, over broa og instrallere seg på MS Innvik.

Onsdag, 24.10.2007, kl. 20.00 til onsdag, 31.10.2007, kl. 20.00.
Billetter: Kr 100,- (Selges i kassa 30 minutter før forestilling)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere