*Nettavisen* Nyheter.

Romfolk selger suppe på Stortorvet

Fra og med tirsdag 4. desember åpnet romfolket eget suppeutsalg på Stortorvet. Hver tirsdag og fredag i desember kan du kjøpe suppe fra klokka 15 til 19. Foto: Illustrasjonsfoto

Romfolket ønsker å jobbe, men de må få muligheten. Det mener Antirasistisk senter, som nå har startet suppeutsalg sammen med romfolket.

OSLO: – - En av de verste mytene om romfolket, er at de ikke ønsker å jobbe. Det handler bare om å gi folk muligheter, og et alternativ til å sitte i kulden med tiggerkoppen, uttaler leder i Antirasistisk Senter Kari Helene Partapuoli til sin egen nettside.

Og nå har Antirasistisk senter, sammen med HjerteRom, Kirkens Bymisjon og Oslo Domkirke gitt tilreisende romfolk muligheten til å jobbe. Hver tirsdag og fredag fram til jul skal de nemlig selge fersk kyllingsuppe på Stortorvet.

– Det har vært et trist år med mye negativt fokus på en marginalisert gruppe. Vi håper at en kopp varm suppe i vinterkulden kan få oss til å stoppe opp og reflektere over det felles menneskelige som binder oss sammen, sier generalsekretær i Kirkens Bymisjon, Sturla Stålsett.

Det er romfolket selv som har laget suppa, som er en varm og mild kyllingsuppe etter familieoppskriften til noen av deltakerne. Romkvinnene som deltar med kokekunst og salg blir ordinært lønnet for arbeidet.

Suppa koser skarve 40 kroner per skål, og er tilberedt på et av Kirkens Bymisjons kjøkken, Kafé Saba. Tirsdag og fredag i desember mellom klokka 15 og 19 på Stortorvet, altså!

LES OGSÅ:

LEDER: «Rom og rus forsvinner ikke ved at folk blir jaget fra sted til sted»

Okkuperte hus til romfolket

Hva skjer med Maria nå?

Krever do, dusj, overnatting og jobb for romfolket

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.