Romfolket ble ikke hørt

FÅR IKKE SOVE UTE: Romfolket demonstrerte i går mot forslaget om et forbud mot å sove ute i indre by. De ble ikke hørt.

FÅR IKKE SOVE UTE: Romfolket demonstrerte i går mot forslaget om et forbud mot å sove ute i indre by. De ble ikke hørt. Foto: Foto: Tore Bollingmo

Nå er det totalforbud mot å sove ute på Oslos gater og parker.

OSLO RÅDHUS: Onsdag morgen demonstrerte romfolket mot forslaget, som gjør det totalt forbudt å sove utendørs i indre by.

Ikke lov å sove på gata

Men de ble ikke hørt. For mot Rødt, SV og MdGs stemmer vedtok bystyret onsdag kveld at det skal bli forbudt å sove på veier og plasser i Oslo.

Riktignok er det nye vedtaket bare et utvidet vedtak i forhold til den tidligere loven. For helt fram til i går har det vært forbudt å overnatte, campe eller telte på offentlige plasser, grøntområder og friområder i tettbebygde strøk.

LES OGSÅ: Romfolket: – Ingen vil leie ut til oss

Men nå gjelder altså forbudet også gater og plasser, noe som i praksis gjør det umulig for mennesker å sove utendørs i tettbebygde strøk.

Vedtaket vakte sterke reaksjoner fra opposisjonen

– Forbudet vil også ramme den norske rusmisbrukeren som velger å sove under ei bru i stedet for i en sovesal på et hospits. Og skulle politiet velge å forskjellsbehandle norske og utenlandske bostedsløse, vil det være klart diskriminerende, poengterte Rødts Bjørnar Moxnes, i følge Nrk.

Utsatte forslag om tiggerfrie soner

I forrige uke gikk varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) ut og krevde tiggerfrie soner i Sentrum. Hun mente det må være opp til politiet å bestemme hvor disse skal være.

– Vi må få i gang tiltak denne sommeren som begrenser den organiserte tiggingen i Oslo, sa Rieber-Mohn til dittOslo.no da.

Imidlertid gikk både hun og resten av Ap lenger i bystyret, da de foreslo at det skal være forbudt å tigge i hele indre by.

Dette forslaget ble utsatt i gårsdagens møte.

LES OGSÅ:

Tre av fire vil forby tigging

Kirkens Bymisjon: – Romfolket må behandles som mennesker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.