RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

FÅR IKKE SOVE UTE: Romfolket demonstrerte i går mot forslaget om et forbud mot å sove ute i indre by. De ble ikke hørt.
FÅR IKKE SOVE UTE: Romfolket demonstrerte i går mot forslaget om et forbud mot å sove ute i indre by. De ble ikke hørt. Foto: Foto: Tore Bollingmo

Romfolket ble ikke hørt

Nå er det totalforbud mot å sove ute på Oslos gater og parker.

OSLO RÅDHUS: Onsdag morgen demonstrerte romfolket mot forslaget, som gjør det totalt forbudt å sove utendørs i indre by.

Ikke lov å sove på gata

Men de ble ikke hørt. For mot Rødt, SV og MdGs stemmer vedtok bystyret onsdag kveld at det skal bli forbudt å sove på veier og plasser i Oslo.

Riktignok er det nye vedtaket bare et utvidet vedtak i forhold til den tidligere loven. For helt fram til i går har det vært forbudt å overnatte, campe eller telte på offentlige plasser, grøntområder og friområder i tettbebygde strøk.

LES OGSÅ: Romfolket: – Ingen vil leie ut til oss

Men nå gjelder altså forbudet også gater og plasser, noe som i praksis gjør det umulig for mennesker å sove utendørs i tettbebygde strøk.

Vedtaket vakte sterke reaksjoner fra opposisjonen

– Forbudet vil også ramme den norske rusmisbrukeren som velger å sove under ei bru i stedet for i en sovesal på et hospits. Og skulle politiet velge å forskjellsbehandle norske og utenlandske bostedsløse, vil det være klart diskriminerende, poengterte Rødts Bjørnar Moxnes, i følge Nrk.

Utsatte forslag om tiggerfrie soner

I forrige uke gikk varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) ut og krevde tiggerfrie soner i Sentrum. Hun mente det må være opp til politiet å bestemme hvor disse skal være.

– Vi må få i gang tiltak denne sommeren som begrenser den organiserte tiggingen i Oslo, sa Rieber-Mohn til dittOslo.no da.

Imidlertid gikk både hun og resten av Ap lenger i bystyret, da de foreslo at det skal være forbudt å tigge i hele indre by.

Dette forslaget ble utsatt i gårsdagens møte.

LES OGSÅ:

Tre av fire vil forby tigging

Kirkens Bymisjon: – Romfolket må behandles som mennesker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere