*Nettavisen* Nyheter.

Romfolket må vekk fra Sognsvann

Dette teltet blir trolig snart tatt vekk etter at byfogden onsdag besluttet at dette er ulovlig camping! Foto: Anne Marie Huck Quaye

Statsbygg har fått medhold av Byfogden, som mener romleiren i skogen på Sognsvann er ulovlig og dermed må fjernes.

SOGNSVANN: Dittoslo var mandag med Statbygg og Rusken på befaring i teltleiren i skogen på Sognsvann. Her møtte vi blant annet en av beboerne, Maria Ionesco, som ikke så fram til en vinter i skogen.

LES MER OM BEFARINGEN OG MARIA HER:

Vil fjerne søppel

Det har lenge vært kjent at Statsbygg ønsker å fjerne teltene som de anser som ulovlig camping, og som har pågått siden februar. Statsbygg vil i tillegg rydde opp i den stadig økende forsøplingen av området, som også dittoslo.no var vitne til.

Mandag var status at Statsbygg, som ved Statsskog eier området, ventet på en kjennelse fra Byfogden for å fjerne teltene.

Ulovlig- romleiren må vekk

Onsdag ble det kjent at byfogden i Oslo gir Statsbygg medhold i at dette er ulovlig camping, og at romfolkets teltleir ved Sognsvann må fjernes.

I kjennelsen fra Oslo byfogdembete heter det at «teltleiren ikke er unntatt verken 2-døgnsbegrensningen eller samtykke fra eieren.», skriver nettavisen.no

Organisasjonen Folk er Folk varsler demonstrasjon i dag utenfor Stortinget fra 14.30. På facebook skriver Folk er Folk at:

Demonstrasjonen er en sterk markering mot:

Uverdig behandling av en minoritetsgruppe

Trakassering av en minoritetsgruppe

Forfølgelse av en minoritetsgruppe

Diskriminering av en minoritetsgruppe

Rasistiske holdninger mot en minoritetsgruppe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.