RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Romsås kan få vinmonopol


I påvente av en eventuell Romsås-cognac nøyer Anders Røberg-Larsen seg med italiensk rødvin.
I påvente av en eventuell Romsås-cognac nøyer Anders Røberg-Larsen seg med italiensk rødvin.
Bydelsutvalget i Grorud ønsker et vinmonopol etablert enten på Grorud eller Romsås senter. Anders Røberg-Larsen holder en knapp på Romsås.

ROMSÅS: Et samlet bydelsutvalg, minus Rødt, går inn for at det bør etableres et vinmonopolutsalg enten på Grorud eller Romsås senter. En gang i april tar statsbedriften stilling til om Groruddalen trekker lengste strået, eller om det blir et annet sted i Oslo øst.

BU-leder Anders Røberg-Larsen vil nå presse på politisk for at Romsås skal få dette utsalgsstedet.

Jeg mener at Romsås ligger et lite hode foran Grorud senter, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

Spennende utvikling

Selv om vedtaket i Grorud bydelsutvalg ikke tar stilling til hvor polet bør ligge, legger ikke BU-lederen skjul på sin favoritt.

Nå skjer det mye positivt på senteret. Et vinmonopol vil gjøre det enda mer populært å dra hit og handle. Her står det ledige lokaler og man kan flytte rett inn, sier Røberg-Larsen og peker ut et tomt hull like ved nyåpnede Café Mia.

Han er selvsagt klar over at næringsinteressene på Grorud senter ønsker seg pol der og vil derfor ikke avvise en slik tanke. Men Romsås ligger bedre an i løypa, påpeker han.

Vedtaket sier enten Grorud eller Romsås. Romsås ville vært det mest positive. Da kan vi få rustet opp senteret, sier Røberg-Larsen.

Så nå blir det kamp om å få polet?

Kanskje blant de næringsdrivende. Det er litt opp til Vinmonopolet selv hva de ønsker også. Romsås ligger nok foran. På Grorud må man omorganisere litt på lokalene. Et pol på Grorud kan bli interessant noen år frem i tid når sentrum skal utvides, mener BU-lederen.

Gammel idé

På spørsmål om hvem som lanserte ideen om et vinmonopol på Grorud, svarer Røberg-Larsen slik:

Det var vel Akers Avis som sendte ut en pressemelding hvor de spurte om ikke det var interessant med pol. Så hang Venstre seg på. Bydelsutvalget har jobbet lenge med saken også. Jeg husker at gamle bydel Romsås var opptatt av å få polet til Romsås den gangen, sier Røberg-Larsen.

Leder i Grorud Venstre, Linn Beate Kaald Thoresen, jubler over polstøtten i bydelsutvalget.

Det er kjempebra at bydelsutvalget tar tak i saken. Venstre har sagt at vi ønsker pol i bydelen. Vi har kjørt på Grorud senter ut fra tanken om at det var mest realistisk, men for oss er det fint uansett hvor det måtte bli lagt.

Så det blir ett fett hvor det ligger?

Ja, det er det, svarer Kaald Thoresen.

Høyres Kim Raubakken synes Romsås burde få polutsalget.

Jeg stiller meg positiv til det. Der er jeg og Røberg-Larsen helt enige. Jeg foretrekker Romsås, men hovedsaken er at bydelen får et av de to stedene, sier Raubakken.

Gode Romsås-argumenter

Røberg-Larsen ser ikke bort fra at han kan erte på seg næringsdrivende på Grorud senter. Men han minner om at Romsås er blinket ut som et satsningsområde. Stedsutviklingen er alt godt i gang. Et polutsalg kan ytterligere forsterke den positive trenden.

Treningskjeden Nautilus etablerer seg her 25. februar.Jeg har alt tegnet abonnement. Nylig kom Café Mia, som er blitt populær. Senteret er i en god utvikling og det er lenge siden jeg har sett så mye folk her. Alna har sin egen cognac. Nå må vi i Grorud bydel begynne å tenke på hvilke drikkevarer vi skal tilby. Kanskje det blir en egen Romsås-cognac, sier Røberg-Larsen spøkefullt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere