Romsås skal ha en møteplass

Kafeen er av de populære stedene på Romsås senter. Frivilligsentralen utnytter de ledige lokalene for å skape en møteplass.

ROMSÅS: På Romsås senter en helt vanlig fredag sitter flere personer og drikker kaffe, spiser vafler og snakker om alt som faller dem inn.

Frivilligsentralen driver møteplassen i et ellers rolig senter. Bak skranken står Imran og forteller at de nettopp har utvidet åpningstidene til fem dager i uka, i stedet for bare tre som de hadde tidligere.

– Det var han her som fiksa det, sier han og peker på Svein som steker vafler. Svein hadde gått til Benthe-Lill Krigerød i Frivillighetssentralen og spurt om hva som skulle til for å holde åpent hver dag. Svaret han fikk var at de trengte frivillige, og da var saken i boks.

Sosialt

Målet for Frivillighetssentralen er å være en møteplass som formidler kontakt mellom beboerne i lokalmiljøet, og når den kommersielle delen av senteret tilsynelatende går dårlig, er det viktig å beholde et tilbud for dem i nærheten.

– Vi har en avtale med senterledelsen om å holde kafeen åpen så lenge vi har frivillige og ikke står i veien for noen med kommersiell interesse. Det er litt mer som en sporadisk møteplass akkurat nå, sier Benthe-Lill Krigerød.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.