Gå til sidens hovedinnhold

Romsås-spillere truet hverandre på livet

Tre spillere i 3. divisjonsklubben Romsås er suspendert i henholdsvis 4, 5 og 7 måneder.

ROMSÅS: Norges fotballforbund (NFF) anmeldte tre spillere på Romsås IL til Doms- og sanksjonsutvalget på grunnlag av deres opptreden i kampen mot Lillestrøm SK 2 i 3. divisjon menn avdeling 3.

Del på Facebook

Truet dommeren

Kampen ble spilt 11. april i år.

Spiller 1 ble utvist for å ha skallet til en motspiller, og skal deretter ha fremsatt drapstrusler mot motspilleren, samt mot kampens dommer.

NFF skriver at «utvalget finner det bevist at den aktuelle spilleren har forholdt seg som beskrevet i anmeldelsen, på grunnlag av forklaringer, dommerrapporten og videobilder av kampen.»

Dommen lyder som følger: Spiller 1 suspenderes fra konkurranser og organisert trening innenfor NFF for en periode på 7 måneder.

Rasistiske ytringer

Spiller 2 og spiller 3 ble begge utvist for rasistiske ytringer og drapstrusler mot hverandre.

Spiller 2 ble direkte utvist for krekende språkbruk og voldsom opptreden mot en medspiller (spiller 3), og begynte etter utvisningen å krangle med spillere og trenere på eget lag.

Spiller 3 fikk sitt andre gule kort for å provosere en medspiller (spiller 2), og etter utvisningen kom han med rasistiske ytringer og drapstrusler mot medspilleren.

Igjen finner utvalget det bevist at de aktuelle spillerne har forholdt seg som beskrevet i anmeldelsen, på grunnlag av forklaringer, dommerrapporten og videobilder av kampen.

Spiller 2 og 3 suspenderes fra konkurranser og organisert trening innenfor NFF for en periode på henholdsvis 5 og 4 måneder.

– Ikke hverdagskost

– Denne saken er alvorlig. Selv om lengre straffer jo er blitt gitt, er det ikke hverdagskost med så strenge straffer. Det er spesielt at tre spillere på samme lag har gått over streken, sier Øyvind Skaara, nestleder i Doms- og sanksjonsutvalget.

Skaara opplyser at det ikke foreligger formildende omstendigheter med hensyn til de suspendertes alder.

Han er også klar på at vold, drapstrusler og rasistiske ytringer ikke er bra for fotballens omdømme.

– Fotballarrangementer skal være åpne, og gode for alle som er involvert. Det må være mulig å ta med barna og familiene sine på fotballkamp og ha en hyggelig stund uten å måtte oppleve slikt som dette, sier Skaara.

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21