Ronaldo eller Northug?

Lars Sønsterud valgte til slutt å satse på langrenn, selv om han også er et stort fotballtalent.

Lars Sønsterud valgte til slutt å satse på langrenn, selv om han også er et stort fotballtalent. Foto: Foto: Hanna Rzepecka

16 år gamle Lars Sønsterud fra Nordstrand er svært god i to idretter. For et halvt år siden måtte han velge hvilken idrett han skulle satse på da han kom inn på Wang.

NORDSTRAND/SKULLERUD: – Valget falt på langrenn. Men det var et vanskelig valg, sier Lars Sønsterud.

Sønsterud har hatt stor suksess på fotballbanen, og i år var han fast på Nordstrand G16-lag, som ble historisk da de både vant Interkrets-serien og Obos-cup for første gang i klubbens historie.

– Dette var høydepunktet i fjor. Ingen trodde at lille Nordstrand skulle vinne hele Interkrets med Vålerenga, Skeid og alle de store lagene der, sier Sønsterud, som legger vekk fotballskoene om vinteren, og spenner på seg skiene.

LES OGSÅ: Kreftsyk trener ledet laget til historiske triumfer

– Jeg synes at langrenn er hakket morsommere enn fotball, sier han.

Flere kombinerer idretter

Når de store idrettstalentene skal velge hvilken idrett de skal satse på, står de ofte overfor et vanskelig valg. Toppidrettssjef på Wang, Håvard Johansen, mener at man kan kombinere idrettene lenge.

– En forskningsrapport viser at de som er best kommer fra et klubbmiljø med gode fasiliteter. De har også stor bevegelsesbakgrunn, både på og utenfor idretten, sier han.

– Mange av de beste har minst to idretter med seg videre.

Gir veiledning

Skolen har også samtaler med de som står overfor dette vanskelige valget.

– De må finne ut hva de har lyst til å bruke 20 timer i uka på. Hvilken idrett de finner mest glede i. På et tidspunkt må man ta et valg, men det betyr ikke at man må slutte med den ene idretten. Man satser bare mer på én, sier Johansen.

Toppidrettssjefen vil ikke sette aldersgrense på når man skal slutte med en idrett.

– Dette kan man kombinere lenge. Men enkelte idretter, som for eksempel turn, krever det ekstremt mange timer trening i ung alder, sier Johansen.

Se video av Lars Sønsterud og se om han tror han har tatt det riktige valget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.