*Nettavisen* Nyheter.

Rosa advent i Haslehallen

Flere titalls femåringer har ikledd seg rosa trikot eller shorts og t-skjorte. Nå stuper de over bukker og kryper bortover gulvet i Haslehallen.

Hasle: Ungene skal snart vise hva det er gode for, for nå skal Oslo turnforening ha juleavslutning.
Det er enorm aktivitet i Oslo turnforening. Vi har cirka 80 barn i hver aldersgruppe fra fem til åtte år, mens 50 treåringer trener sammen med foreldre. Vi har fulle hus og venteliste, sier trener Mariann Furuset.
Sammen med flere hjelpetrenere, loser hun i dag en gjeng på 40 driftige femåringer mot den store juleavslutningen 11. desember. Med bukker, springbrett og musikk skal barna vise hva de har lært.
De minste barna opp til ni år leker seg mest med turningen, mens det ofte blir mer spesfikk trening etter dette. Mange foreldre velger å la turn være en basisidrett for barna, sier Furuset.
Godt tilbud
150-årsjubilanten Oslo turnforening eier egen hall på Hasle og har med god økonomi, gode trenere og fint anlegg mulighet til å gi et bredt tilbud.
Hallen gir oss enorme muligheter. Vi har både store og mer tilspissede partier. Vi har rundt 40 gutter og jenter i norgestoppen, og trenere fra Russland, Kina og Romania. Vi satser på kvalitet i alle ledd og gir et godt tilbud på både topp- og basisnivå, forteller treneren.
Turnforeningen tiltrekker seg både gutter og jenter.
På de yngste partiene er cirka 40 prosent av gymnastene gutter, mens det blir litt færre etter hvert som utøverne blir eldre, sier Furuset, som generelt opplever stor pågang.
Turning er veldig i vinden. De nye turnformen tropptrening gir mulighet for å trene uten at det krever så mye som apparatdelen gjør. Turning er generelt en av de tøffeste sportene å hevde seg i. I Norge er ikke systemet lagt til rette for at vi kan ha utøvere i verdenstoppen, sier Furuset.
For de minste barna er uansett det viktigste å ha det gøy.
Åpen avslutning
Juleavslutningen, som avrunder et år med jubileumsmarkering, går av stabelen 11. desember.
Det er så mange utøvere at vi må kjøre forestillingen i to partier. Et begynner 13.00 og det andre begynner 16.00. Alle er velkommen til å se på, sier Furuset.
Østkantavisa kan røpe at det vil bli en avslutning med både julesanger og kolbøtter.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag