RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rosa puppesjokk for turistene

Turistene i Vigelandsparken fikk seg en skikkelig overraskelse da de besøkte Vigelandsparken i formiddag. Sinnataggen hadde fått rosa BH!

VIGELANDSPARKEN: Det rosa «angrepet» på Vigelandsparkens berømte skulpturer var verken hærverk, galskap eller et forsøk på motevisning, men rett og slett en del av et kunstprosjekt. Og denne gangen for en god sak i tillegg!

Skoleprosjekt

Hilde Marie Larsen Lindhjem, Stine Grøan Christiansen og Ali Unsal fra Høgskolen i Oslo kledde de kvinnelige statuene i parken i rosa bh’er for å støtte Brystkreftforeningen. – Vi hadde lyst til å gjøre noe som vakte litt oppsikt, forteller Hilde Marie til dittOslo.no. Det kan man trygt si at de tre elevene klarte.

– Vi har fått masse positive tilbakemeldinger. Det kom et helt følge med japanske turister som synes dette var fantastisk, fortsetter Hilde Marie.

– Tror du ikke enkelte turister som har kommet langveis fra blir litt skuffet over at Sinnataggen har en rosa BH?

– Tvert imot. De utenlandske turistene har vært kjempefornøyd med tingenes tilstand. De mente de opplevde noe helt unikt, og det hadde de jo helt rett i, sier Hilde Marie. Hun må imidlertid vedgå at hun har fått kjeft også.

– Det kom en eldre herre og sa at vi ødela en nasjonalskatt. Men egentlig gagnet det oss, for utskjellingen vakte så mye oppmerksomhet at flere skuelystne kom til, avslutter den kreative studenten.

Prosjektet er er en del av klassens Street Art-prosjekt som flere vil få oppleve denne uka i området rundt HIO. Målet med dette studentprosjektet er å utforske Street Art som fenomen og finne nye former, uttrykk og materialer for å formidle et budskap i offentlig rom.

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere