*Nettavisen* Nyheter.

Rosa sløyfe

Helgen er snart over oss, og før vi titter inn i krystallkulen kan vi ta et kjapt blikk tilbake til forrige helgs begivenheter. Leeds fortsetter å vinne, og kanskje dette er året hvor de skal gjøre det helt store og rykke opp? Jeg har mine tvil, men jeg dagdrømmer om en annen divisjon neste år!

Søndag sikret Røa seg en cupfinaleplass mot Team Strømmen, etter at de slo Kolbotn 2-1 i en spennende kamp på Røabanen. Nå har pikene alle tiders mulighet til å sikre seg "the double", for i serien er det avgjort, mens Team Strømmen burde være overkommelig i finalen. Hold av lørdag 8. november for da skal vi fargelegge Oslos vest med rødt, og kanskje vi kan håpe på over 10.000 tilskuere på Bislett stadion?

For Lyns del gikk det som det pleier i Bergen, vi spilte en ganske god kamp og ble straffet sent. Nå må vi bare sørge for å være konsentrerte inn mot kampen på søndag, og glemme at vi har to tap i bagen på de siste tre.

Søndag spiller Lyn mot RBK klokken 20.00 i direktesendt kamp på Ullevaal Stadion, og oppbyggingen til kampen vil være noe annerledes enn den pleier. Lørdag sparkes nemlig Rosa sløyfe i gang, og vi i Lyn skal gjøre det vi kan for positivt å bidra slik at kunnskapen om brystkreft, og aksjonen får den fortjente oppmerksomheten.

Rosa sløyfe er en internasjonal folkebevegelse for å øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning. Målet med Rosa sløyfe-aksjonen 2008 er å vise solidaritet med brystkreftrammede, spre informasjon og øke kunnskapen om brystkreft og samle inn penger til brystkreftforskning.

I Lyn skal vi gjøre dette på en spesiell måte som vi håper kan bidra til å heve en del øyebryn. Når lagene tar oppstilling i spillertunnelen, vil Lyns originale drakter være byttet ut. Istedenfor de røde, hvite og blå draktene vil Lyns gutter ha på seg helhvite drakter med en Rosa sløyfe på brystet, og logoen til Kreftforeningen under tallene på ryggen. Vår hovedsponsorer Coop har sammen med de andre draktsponsorene gitt fra seg logo-plassen til denne kampen, derfor blir drakten helt fri for reklame, og kun med Rosa sløyfe.

Alle draktene blir etter kampen signert av spillerne til Lyn og RBK, og auksjonert bort hvor pengene naturligvis går til kreftsaken.

Rosa sløyfe sparkes i gang på lørdag, da med en solidaritetsmarsj. Marsjen starter på sjøsiden av Oslo S og gjennom sentrum før den ender på Aker Brygge hvor det vil være konsert og underholdning. Målet med solidaritetsmarsjen er å skape oppmerksomhet om brystkreftsaken, og samtlige av Lyns spillere, og ledere vi være med.

Nei, på søndag trenger du ikke å lure på hva du skal gjøre. Da kommer RBK til byen, Lyn skal vise bartene hvem som bestemmer på eget gress, du kan bidra positivt ved å være tilstede og kjøpe en rosa sløyfe, og i pausen kan du hilse på Lyns gamle helter som vant "the double" i 1968.

Med andre ord, det er flere gode grunner til hvorfor Ullevaal Stadion klokken 20.00 på søndag er det eneste riktige stedet å være!

God helg!Joachim Westher Andersen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag