Rosemarkering for ofrene i kveld

Rosetoget går fra Rådhuset til Youngstorget.

Rosetoget går fra Rådhuset til Youngstorget. Foto: Foto: Simen Sundsbø

I skrivende stund har 48.500 mennesker meldt på Facebook at de skal ære de avdøde, vise samhold, medfølelse og respekt i en markering i Oslo sentrum mandag kveld.

SENTRUM: I kveld klokken 18.00 ærer Norge de avdøde, viser samhold, medfølelse og respekt i et rosetog fra Rådhuset, via Oslo Domkirke, til Youngstorget.

Facebook-siden har i skrivende stund 48.500 påmeldte deltakere, og den øker stadig. Opprinnelig var det planlagt et fakkeltog, men på grunn av antall mennesker, har man bestemt at det i stedet vil bli en rosemarkering.

Det jobbes nå for å få til et salg av roser ved Rådhuset, men samtidig oppfordrer arrangøren alle til å kjøpe inn roser på forhånd.

– Vi er et samlet folk

Facebook-siden kommer det kontinuerlig inn meldinger fra nært og fjernt om at folk skal delta i markeringen i Oslo, i sine egne byer eller på en annen måte. Dette er skrevet på nettsiden:

Dette er kvelden vi står sammen side om side, går side om side og holder hverandre i hendene. Vi skal vise de avdøde den siste ære, og de skadede at vi bryr oss om hverandre. Samtidig viser vi verden sammen at vi er et samlet folk som ikke viser frykt for terrorisme.

Sammen viser vi vår medfølelse og respekt. Vi starter på Rådhuset, går forbi Domkirken og ender opp på Youngstorget der det vil holdes flere appeller fra fremstående... politikere og musikalske innslag

Vi håper du vil være med på denne fredelige og sterke markeringen. Faklene erstattes med roser. Vi står sammen og går sammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.