RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

første bU-møte: Det nye bydelsutvalget møttes torsdag. Politikerne diskuterte blant annet økonomi, barnehager og lokalbibliotek.
første bU-møte: Det nye bydelsutvalget møttes torsdag. Politikerne diskuterte blant annet økonomi, barnehager og lokalbibliotek.

Roser ansatte i trange tider

Godt nytt fra bydelsutvalget: Både budsjettet og barnehageplassene er i rute.

NYDALEN: Torsdag møttes bydelsutvalget i Nordre Aker til sitt første møte siden valget. Blant annet ble budsjettsituasjonen i Nordre Aker diskutert.

Ros til ansatte

Stopp i både ansettelser og innkjøp gjør at budsjettet ser ut til å være i rute, og at det nye bydelsutvalget står overfor en oversiktlig økonomisk situasjon.

Både bydelsadministrasjonen og et samlet bydelsutvalg ønsker å berømme de ansatte i bydelen for deres innsats i en periode med stramme budsjett og store kutt.

– Vi hadde forventet mer støy fra de ansatte, sa bydelsdirektør Mona Taasen.

Full dekning

Status i opptak til barnehager ble også lagt fram.

– Vi er der vi skal være, både når det gjelder dagens dekning og planene framover, sa leder for bydelsutvalget, Bent Gether-Rønning (H).

Alle i bydelen som søkte innen fristens utløp, har fått tildelt barnehageplass. Bydelen jobber nå med å finne barnehageplasser til barn som er født etter 1. september i fjor, og som dermed ikke har lovfestet rett til barnehageplass i år.

Presser på for bibliotek

I tilknytning til Nydalen skole er det satt av lokaler til et lokalbibliotek. Mesteparten av biblioteket har imidlertid stått tomt siden skolestart i høst, fordi det ikke er satt av midler til drift.

Bydelsutvalget besluttet å be kommunen opprette et lokalbibliotek i disse lokalene, med oppstart i 2012, og at det skal settes av midler til både innkjøp av bøker og drift på Oslo-budsjettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere