RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

ROSER: Solveig og Rune Vedal roser både vekter og politiets innsats etter innbruddsforsøket forleden natt. .
ROSER: Solveig og Rune Vedal roser både vekter og politiets innsats etter innbruddsforsøket forleden natt. . Foto: FOTO: Kristin Tufte Haga

Roser både vekter og politi

Innbruddsforsøket i Runes Minivarehus på Kjelsås gikk veldig dårlig for tyven – etter få minutter var både vekter og flere politipatruljer på plass.

KJELSÅS: Da alarmen gikk forleden natt i Runes Minivarehus, var vekterfirmaet G4-S på plass etter kun få minutter, og vekteren holdt på innbruddstyven. Og ikke lenge etter var også hele fire politpatruljer på stedet.

Imponert

– Folk klager jo på at politiet ikke har rykket ut, og at tyver og andre kanskje har sluppet unna. Men etter å selv ha blitt utsatt for innbruddsforsøk, så er vi heller veldig imponert av innsatsen til både vekterfirma og politi, sier innehaverne av Runes Minivarehus, Rune og Solveig Vedal.

Natten for kort tid tilbake knuste en mann inngangsdøra av glass, og forsvant inn i butikken mens alarmen gikk.

Vekter holdt på tyven

– Veldig kjapt etterpå – rundt fem minutter senere - var vekterfirmaet G4-S på plass, og holdt fast innbruddstyvetn. Vekteren kontaktet poliitet, og ikke lenge etter var det ikke færre enn fire patruljebiler utenfor her, forteller Rune..

Tiltales

Politioverbetjent Dagfinn Kaldal ved Majorstua Politistasjon forteller at innbruddstyven ble avhørt av politiet dagen etter.

- Dette er en kjenning av politiet. Han vil i sammenheng med tidligere saker bli tiltalt også for innbruddet i Runes Minivarehus.. Det er vanlig prosedyre at de patruljene som er i nærheten, og har mulighet, rykker ut til stedet hendelsen gjelder, forteller Kaldal.

– Overvåking tingen!

Etter at Rune overtok butikken etter sin far, i 2000, har det vært stille på innbruddsfronten – Rune har installert overvåkingskamera både innendørs og utendørs.

- Overvåking er tingen! Da kvier nok flere potensielle tyver seg for å prøve seg på noe! Og det fungerer jo også bra som ”bevis” i etterkant av en hendelse..

Siste store forsøk på tyveri fra butikken, var før jul i fjor. Da satt Rune på kontoret i butikken, og ble via overvåkingsskjermen oppmerksom på tyver som lempet snøfresere som stod utenfor butikken, inn i ventende varebil. Rune sprang ut, og tvang faktisk tyvene til å bære ut, og sette på plass alle snøfreserne igjen. Hendelsen - som da selvfølgelig var tapet av overvåkingskameraene - gikk som en farsott på nettet over hele landet - se video her. Mer om Runes Minivarehus her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere