RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roser bydel Alna for god omstilling


Bydelsdirektør i Alna, Erik Kjeldstadli.
Bydelsdirektør i Alna, Erik Kjeldstadli.
Bydel Alna har stilt seg til kommunerevisjonens disposisjon, når de har deltatt i revisjonens prosjekt Omstillinger I bydeler fra 2007-2010.

ALNA: Sammen med Bydel Ullern har Alna bidratt i prosjektet, der hovedfokus har vært å undersøke bydelens planlegging og oppfølging av målrettetde omstillinger og tilpasninger av ressursbruken til de økonomiske rammene som er gitt.

Intervjuer

Prosjektperioden har vært fra januar 2010 til mai 2010, og bydelen har bidratt med samtaler, intervjuer og dokumenter.

Kommunerevisjonen peker i rapporten på, at Bydel Alna har gjennomført omstillings- og budsjettprosesser der bydelsdirektøren har valgt å avvike fra vanlig framdrift gjennom å starte prosessen vesentlig tidligere enn normalt, både for å involvere hele organisasjonen og for få mer tid til å gjennomføre omfattende innstramninger.

Tjuvstartet

I Bydel Alna startet det systematiske omstillingsarbeidet allerede i 2004. Endringer i kriterie- systemet og generelle krav til effektivisering vil by på utfordringer for denne bydelen i inneværende og kommende år.

Det er etter Kommunerevisjonen vurdering grunn til å tro at bydelen står klart bedre rustet til å møte utfordringer som kommer, enn om ikke omstillingsbehovet var forstått tidlig, og om ikke bydelen hadde jobbet systematisk med omstillinger over år allerede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere