*Nettavisen* Nyheter.

Roses etter brann

Fredag eksploderte et sikringsskap i denne barnehagen på Manglerud. Papiret er fra en pall som ble lempet ut under slukningsarbeidet. Foto: Nina Schyberg Olsen

Storgården barnehage måtte holde stengt mandag, etter brann i et sikringsskap. Barnehagen får skryt for plettfri evakuering.

MANGLERUD: Fredag 12. juni klokken 16 brøt det ut brann i et sikringsskap i kjelleren i Storgården barnehage.

- Det var en liten eksplosjon da den startet, men det er først og fremst røykskader i barnehagen, forteller barnehagesjef Tommy Grotterød i Bydel Østensjø.

Fikk ros av brannvesenet

Brannen startet mens det ennå var 29 barn i barnehagen, men evakueringen gikk veldig bra.

- Alt fungerte etter boka. Barnehagen kunne på rams hvordan de skulle opptre og samles. De fikk masse ros av brannvesenet og politiet, sier Grotterød.

Styrer Anne Merete Sjøstrøm forteller at de har hatt så mye som tre brannøvelser siden nyttår.

- Først hørtes et smell, så gikk strømmen og så satte alarmen igang. Huset ble tømt kjempefort. Noen barn gråt vel litt, men det var ingen dramatikk. Brannvesenet sier at de ser stor forskjell på de som øver ofte og de som sjelden har brannøvelser, så vi fikk igjen for strevet. Barna visste akkurat hva de skulle gjøre, sier Sjøstrøm stolt.

Arbeidene med nytt sikringsskap, samt å vaske ned og fjerne røyklukt fra barnehagen startet allerede dagen etter brannen. I helgen ble foresatte varslet per sms om at barnehagen måtte holde stengt mandag 15. juni.

De påfølgende dagene ble det arrangert "utebarnehage", og torsdag eller fredag denne uken regner bydelen med at barnehagen skal være i normal drift igjen.

Dekket av dopapir

I helgen var store deler av barnehagens utearealer dekket av dopapir og tørkepapir fra en stor pall med tydelige brannskader. - Denne ble lempet ut fra kjelleren under slukningsarbeidet, og papiret blåste utover. Vi ryddet opp da vi kom til barnehagen etter helgen, sier Sjøstrøm.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.