RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Framover: Blomstertoget ble en stille og vakker markering gjennom de tusener av barn og unge som kommer for å spille fotball.
Framover: Blomstertoget ble en stille og vakker markering gjennom de tusener av barn og unge som kommer for å spille fotball. Foto: Jacob Kirkevaag

Rosetoget bygger bro

Norway Cup er sommerens store høydepunkt for mange tusen unge fra hele verden. Årets innledning og åpning ble en vakker markering av solidaritet og medfølelse.

EKEBERGSLETTA: Langt over 20 000 barn, unge og voksne fra mange land deltok i en stille og vakker markering som vil bli husket som «Rosetoget».

Et nesten uendelig bølgende tog med fotballglade unge, bar sine roser i solidaritet og medfølelse med ofrene på Utøya og i Regjeringskvartalet.

FLERE BILDER FRA ROSETOGET

Uskyldige

I god tid gjør mange de siste forberedelsene før avmarsj.

– Vi skal gå i tog for å minnes de mange som er drept, sier Agnar Martin Bjørnstad.

– Vi sørger over de døde, og svart er jo sorgens farge, sier Eirik Ophus og peker på armbindet.

– Det er bare uskyldige som er døde. De har jo ikke gjort noe, sier Håkon Ophus.

–`Får håpe at det aldri kommer til å skje igjen, sier Paal Markus Bjørnstad.


De fire guttene er alle medlemmer av Bekkelaget og går i toget sammen med klubben.

Del på Facebook

Fellesskap

Iraks ambassadør i Norge fulgte toget og var også med under hele minnekonserten.

– Denne tragedien vil bringe folk sammen. Bygge bro over forskjeller. Nå taler biskoper og imamer sammen til folket, sier Ambassadør Sundus Omar Ali Albayraqdar og legger til.

– Vi er ikke ukjent med terror og brå død, men allikevel rammer dette oss iraker sterkere enn du kan forestille deg. Sterkere fordi det skjedde så uventet og i det fredelige Norge.

– I dag er også dagen, den første dagene i resten av våre liv. Barna er det mest verdifulle som alle foreldre har, og det gjelder for alle mennesker uansett kultur og religion, sa kunnskapsminister Kristin Halvorsen i sin appell.

Hun oppfordret ellers alle til å bidra til det fargerike og trygge fellesskapet som Norway Cup står for. Og som nettopp nå er med på å ta alle inn i framtiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere