RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Roskildefestivalen «flytter» til Oslo

Roskildefestivalen har like gjerne leid sin egen rockeklubb i anledning by:Larm i Oslo.

OSLO: De fleste forbinder Roskildefestivalen med gigantiske konserter, gjørmedbad og grønne flasker med duggfriskt innhold. Slik vil det vel sannsynligvis også fortsette, men i slutten av februar kler danskene godt på seg for å vise frem et knippe artister for publikum . Og ikke minst - snoke litt i ny norsk musikk under by:Larm 2011.

– Viktig møteplass

DittOslo.no har tatt en kjapp prat med Roskildefestivalens kommunikasjonssjef Christina Bilde om hva by:Larm i Oslo og det som rører seg i norsk musikkliv betyr for Danmarks største festival. Hun omtaler bransjetreffet som en svært viktig møteplass.

– Bylarm er et godt sted å høre og stifte nye bekjentskaper med en masse norske band og artister- kort og godt et egnet sted å følge med på hva som rører seg. Dette betyr mye for oss i festivalen, og er alltid inspirerende. Samtidig gir det oss også en god mulighet til å møte og snakke med kolleger og kontakter fra Norge, sier Bilde.

– Har dere planer om å booke inn artister fra by:Larm til årets Roskildefestival?

– Det er klart, vi har alltid antennene ute for å booke opplagte emner inn til å spille på festivalen vår. Noen av talentene er kanskje for unge eller uerfarne til å spille på en scene for minimum 1500 allerede i år, men det er viktig å oppdage dem nå, for å holde øye med dem videre framover. Det er alltid interessant å se band tidlig i deres karriere. Ikke minst får vi et innblikk i de musikalske strømningene som finnes i Norge akkurat nå.

LES OGSÅ: Alt om by:Larm 2010

Hemmeligheter

Hvilke norske band skal spille hos dere til sommeren?

– Vi har ikke offentliggjort noen så langt, men våre bookere holder alltid øye med hva som skjer på musikkfronten i Norge, akkurat som de gjør i andre land.

Egen scene

Roskildefestivalen har i år leid utestedet Jæeger, som tidligere har huset legendariske rockescener som Garage (nedlagt 2010journ.anm) og So What! Et egnet sted å vise frem spennende artister, mener Roskildes pressesjef.

– I år velger vi selv å bidra aktivt med en scene for å slå et ekstra slag for den danske musikkscenen, og for å presentere festivalen vår for det norske publikum på en direkte og annerledes måte, avslutter hun.

Bandene som så langt er annonsert å skulle spille på Jæeger under by:Larm er Lucy Love, Winnie Who og nordmennene i ikke ukjente Datarock.

LES OGSÅ: Datarock hyller Garage

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere