*Nettavisen* Nyheter.

Roskildefestivalen «flytter» til Oslo

Roskildefestivalen har like gjerne leid sin egen rockeklubb i anledning by:Larm i Oslo.

OSLO: De fleste forbinder Roskildefestivalen med gigantiske konserter, gjørmedbad og grønne flasker med duggfriskt innhold. Slik vil det vel sannsynligvis også fortsette, men i slutten av februar kler danskene godt på seg for å vise frem et knippe artister for publikum . Og ikke minst - snoke litt i ny norsk musikk under by:Larm 2011.

– Viktig møteplass

DittOslo.no har tatt en kjapp prat med Roskildefestivalens kommunikasjonssjef Christina Bilde om hva by:Larm i Oslo og det som rører seg i norsk musikkliv betyr for Danmarks største festival. Hun omtaler bransjetreffet som en svært viktig møteplass.

– Bylarm er et godt sted å høre og stifte nye bekjentskaper med en masse norske band og artister- kort og godt et egnet sted å følge med på hva som rører seg. Dette betyr mye for oss i festivalen, og er alltid inspirerende. Samtidig gir det oss også en god mulighet til å møte og snakke med kolleger og kontakter fra Norge, sier Bilde.

– Har dere planer om å booke inn artister fra by:Larm til årets Roskildefestival?

– Det er klart, vi har alltid antennene ute for å booke opplagte emner inn til å spille på festivalen vår. Noen av talentene er kanskje for unge eller uerfarne til å spille på en scene for minimum 1500 allerede i år, men det er viktig å oppdage dem nå, for å holde øye med dem videre framover. Det er alltid interessant å se band tidlig i deres karriere. Ikke minst får vi et innblikk i de musikalske strømningene som finnes i Norge akkurat nå.

LES OGSÅ: Alt om by:Larm 2010

Hemmeligheter

Hvilke norske band skal spille hos dere til sommeren?

– Vi har ikke offentliggjort noen så langt, men våre bookere holder alltid øye med hva som skjer på musikkfronten i Norge, akkurat som de gjør i andre land.

Egen scene

Roskildefestivalen har i år leid utestedet Jæeger, som tidligere har huset legendariske rockescener som Garage (nedlagt 2010journ.anm) og So What! Et egnet sted å vise frem spennende artister, mener Roskildes pressesjef.

– I år velger vi selv å bidra aktivt med en scene for å slå et ekstra slag for den danske musikkscenen, og for å presentere festivalen vår for det norske publikum på en direkte og annerledes måte, avslutter hun.

Bandene som så langt er annonsert å skulle spille på Jæeger under by:Larm er Lucy Love, Winnie Who og nordmennene i ikke ukjente Datarock.

LES OGSÅ: Datarock hyller Garage

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.