Gå til sidens hovedinnhold

Røsland flyttet til høyborgen

Byrådsleder Stian Berger Røsland har flyttet hjem til sine egne. Bydel Vestre Aker er Høyre-land fremfor noen.

VINDEREN: Vi møter en avslappet byrådsleder på Kaffekoppen på Vinderen. Flere store ting har skjedd og skal skje i tiden fremover. Han har fått barn nummer to og har flyttet fra Ullern til Slemdal, og nå står en lang og begivenhetsrik valgkamp for døren.

Attraktiv indre by

– Jeg flyttet fra St. Hanshaugen til Ullern og nå til Slemdal. Når man får barn, får man lyst til å få litt grønt under bena. Det er litt klassisk dette med å flytte ut fra sentrum når man får barn, men vi ser nå en økende tendens til at barnefamilier i større grad blir boende i indre by. Det er en utfordring vi må ta hensyn til. Det betyr å legge til rette for barnehager, skoler og fasiliteter som gjør det attraktivt å bli boende, sier Røsland.

En viktig tid

Han har hatt to uker sammen med den nyfødte gutten, men må vente til etter valgkampen med pappapermisjonen.

– Jeg er utrolig glad for de to ukene. Det er spennende å bli kjent med en baby som akkurat har kommet til verden. Det er en viktig tid å ha med seg. Livet blir jo snudd opp ned og særlig for en liten søster på to og et halvt år, sier Røsland.

Selv om han er nyinnflyttet blir han fort gjenkjent i lokalmiljøet.

– Det blir mange nikk. Dette er jo «Høyre-land». På for eksempel butikken møter jeg folk med synspunkter, og det er stort sett veldig hyggelig. Det vitner om stort engasjement.

Et stort høydepunkt

Røsland har fulgt Ski-VM nøye som de fleste andre.

– Det ble et fantastisk arrangement, og det ble den folkefesten vi drømte om. Det var utrolig mange mennesker overalt i løypene og i sentrum av Oslo. Jeg må si at det var et stort høydepunkt for meg å få lov til å dele ut bronsemedaljen til Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Både fordi det er en Oslo-jente og ikke minst hvordan hun kom tilbake etter skade. Mange ville gitt opp, men hun hadde kraft til å stå på videre. Det er gir inspirasjon langt utover idrettsverden, sier byrådslederen, som ble fascinert over å stå overfor 100.000 mennesker.

– Det å kunne se det enorme folkehavet som eksploderte når løperne kom inn på scenen var utrolig gøy. Jeg må gi et lite stikk til SV som klaget over at arrangementet var så dårlig promotert at det knapt ville komme folk til seremoniene, sier Røsland.

Northug håner ikke

Han har vanskelig for å plukke ut hvilken øvelse som gjorde sterkest inntrykk.

– Men jeg blir veldig inspirert av de lange løpene, som tremila og femmila. Johaug og Northug var begge veldig overbevisende. Det var spesielt stas med Johaug som utklasset de andre konkurrentene, sier Røsland.

Byrådslederen er ikke mindre imponert over Northug og er ikke enig i kritikken av Northugs måte å fremstå på.

– Northug som type kjenner jeg riktignok bare gjennom media. Jeg oppfatter han som en utøver med humor og selvironi, frittalende og veldig opptatt av å lykkes. Vi som ser på oppfatter han som svært underholdende. Det at han gikk sidelengs over mållinjen var ikke for å håne noen, men det var en takk og en gest til publikum. Jeg ser på han som en utrolig utøver som evner å engasjere, sier Røsland.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg