*Nettavisen* Nyheter.

Røsland jakter på ungdommen

SLO TIL: Byrådsleder Stian Berger Røsland prøvde seg på trommer!

Stian Berger Røsland (H) besøkte Stoppestedet og ble imponert.

Klikk på bildet for å forstørre.

DJ RØSLAND: Før var det vinyl, men nå scratcher Røsland med CD.

LILLEAKER: Byrådslederen var på besøk i sin oppvekstbydel Ullern, hvor første stoppested var nettopp på ungdomsklubben Stoppestedet. Her møtte han representanter fra bydelsutvalget, administrasjon og leder av Stoppestedet.

Hensikten med besøket var å få innblikk i utfordringer som bydelen ståe overfor.

Seniorer og unge

BU-leder Carl Oscar Pedersen (H) kom blant annet innom utfordringene knyttet til bygging av nytt sykehjem på Ullerntunet, hvor en rekke brukergrupper blir berørt. Blant disse er de 1000 brukerne av Ullern seniorsenter.

– Hva skulle vi gjøre med alle disse aktive brukerne? Kunne Stoppestedet være et alternativ, hvor den meste av aktiviteten er på ettermiddag og kveldstid? La oss prøve. Vi fikk i stand et møte mellom representanter for seniorene og ungdomsrådet/brukere av Stoppestedet. Jeg ble veldig positivt overrasket. De unge var bare positive og vil gjøre sitt for å legge forholdene til rette. Nå er det nedsatt en arbeidsgruppe som skal jobbe videre med saken. Dette blir det noe av, sier Pedersen.

Har ikke hørt maken

Røsland lytter interessert til alle innspill på hvordan dette kan løses.

– Jeg har aldri hørt om noe liknende, at noen har fått til et slikt sambruk. Dette er med å bygge bro over generasjoner med mulighet for å oppnå flere målsettinger samtidig. For noen er det viktig med voksenkontakt, mens ensomme eldre har mulighet for kontakt med de yngre, sier Røsland.

Leder av Stoppestedet, Tonje Tovik, har tatt utfordringen.

– Vår filosofi er å si ja og se på mulighetene, ikke problemene, i første omgang, sier Tovik.

Viktig med rusfritt

Hun orienterte byrådslederen om hvilket viktig lavterskeltilbud Stoppestedet er og hvor viktig det er å skape et attraktivt, rusfritt ungdomstilbud i en bydel hvor rus blant ungdom er et vesentlig problem.

– Om det er mange eller få innom her, er vi opptatt av å ta vare på den enkelte, sier Tovik.

– Jeg er bekymret for ruskonsumet og debutalderen. Det offentlige kan ikke ta alt ansvar. Foreldrene må i mye større grad ta ansvar, sier Røsland, som ble orientert av administrasjonen om ulike tiltak hvor foreldrene blir involvert i arbeidet med å påvirke ungdoms forhold til ulike former for rus.

Røsland ble vist rundt på Stoppestedet og fikk innblikk i alle aktivitetene på ungdomshuset. Han fikk teste trommene i spillerommet, DJ-pulten på scenen og viste at biljardkøen ikke var noe nytt for han.

Deretter gikk turen til Familiens hus i bydelen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.