*Nettavisen* Nyheter.

Rotete hjemme? Sy det bort!

Designer Mari Melilot viser hvordan et et leketeppe forvandles til en pose.

Det finnes mange lure oppbevaringsløsninger. Noen av dem kan du sy selv.

Oppskrifter

I den nye boka «Hjemmesydd» viser designer Mari Melilot trinn for trinn hvordan du kan lage alt fra skohenger til puff som kan fylles med sengetøy og gjestedyne. En av de aller enkleste oppskriftene i boka er en leketeppepose.

– Lagt ut på gulvet kan posen brukes som et leketeppe. Snurper du posen sammen, tar den liten plass, og du kan henge den på en knagg eller ta den med deg som en veske, sier Melilot.

Posen kan selvfølgelig også brukes til å oppbevare andre ting enn leker.

– Poenget er at du det ene øyeblikket har masse rot, og så er det bare å dra i snoren og du er ferdig med å rydde, forklarer hun.

Kombinasjonen pose/teppe er også perfekt for piknik.

Leketeppepose

1. Leketeppeposen lages av to like store stoffsirkler. Farge og mønster velger du selv, men det blir ofte fint hvis du kombinerer et mønstret stoff med et ensfarget. Lag sirklene ved å legge de to stoffbitene oppå hverandre, og mål opp midten. Bruk linjalen som passer, og sett merker rundt hele sirkelen. Klipp så ut begge stoffsirklene, gjerne samtidig.

2. Fest de to stoffsirklene sammen med knappenåler langs kanten. Utsidene av stoffet skal være mot hverandre. La det være igjen en åpning på ca. 15 cm, slik at du får vrengt stoffet. Sy en rett søm langs kanten med ca. 1 cm sømrom.

3. Vreng posen, og stryk kanten så den blir pen og rund hele veien. Sy så en søm rundt langs hele kanten slik at du både får lukket åpningen og får en pen stikning rundt. Bruk gjerne tråd i en kontrastfarge.

4. Merk av hvor maljene skal sitte . De skal være 2-3 cm fra kanten og ha like langt mellomrom mellom hver – og du trenger flere enn du tror. Klipp hull og sett i maljene.

5. Tre til slutt et tau eller et bånd gjennom alle hullene, og slå en knute på enden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.