*Nettavisen* Nyheter.

Rottejakt i Rådhuset

En rotte ble oppdaget inne i Rådhuset i forbindelse med forberedelsene til Nobel-prisutdelingen. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Like før det braker løs med nobelprisutdeling er det observert en rotte i Rådhuset.

RÅDHUSET: Torsdag ble det obeservert det som enten er mus eller rotte i resepsjonen på Rådhuset, og dermed ble et titalls musefeller satt ut i bygget.

– Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg fikk beskjed om dette, forteller rådhusforvalter Bjørn Risvik, til Nrk Østlandssendingen.

Han legger ikke skjul på at dette skjedde på et dårlig tidspunkt.

– Det er veldig mange mennesker på Rådhuset nå som jobber med forberedelsene til seremonien fredag. Det var en av dem som oppdaget en rotte eller en mus bak noen ledninger i et rom ikke langt fra rådhushallen, sier Risvik til Nrk.

I morgen skal utdelingen av Nobels Fredspris deles ut i Rådhuset, og som kjent har Norge ikke vært spesielt populære blant kinesiske myndigheter etter at det ble kjent at prisen i år går til den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo.

Men at det skal være snakk om et «angrep» fra kinesiske myndigheter som har ført til rottejakten i Rådhuset, avviser en lattermild Risvik.

– På ingen måte. Det er nok heller snakk om matlukt, sier han, og legger til at rotta neppe blir et problem i morgen.

– Vi håper å få kontroll på dette i løpet av natten slik at det ikke blir et forstyrrende element under sermonien fredag, sier Risvik til Nrk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.