Gå til sidens hovedinnhold

Rottejakt i Rådhuset

Like før det braker løs med nobelprisutdeling er det observert en rotte i Rådhuset.

RÅDHUSET: Torsdag ble det obeservert det som enten er mus eller rotte i resepsjonen på Rådhuset, og dermed ble et titalls musefeller satt ut i bygget.

– Jeg ble mildt sagt overrasket da jeg fikk beskjed om dette, forteller rådhusforvalter Bjørn Risvik, til Nrk Østlandssendingen.

Han legger ikke skjul på at dette skjedde på et dårlig tidspunkt.

– Det er veldig mange mennesker på Rådhuset nå som jobber med forberedelsene til seremonien fredag. Det var en av dem som oppdaget en rotte eller en mus bak noen ledninger i et rom ikke langt fra rådhushallen, sier Risvik til Nrk.

I morgen skal utdelingen av Nobels Fredspris deles ut i Rådhuset, og som kjent har Norge ikke vært spesielt populære blant kinesiske myndigheter etter at det ble kjent at prisen i år går til den kinesiske menneskerettighetsforkjemperen Liu Xiaobo.

Men at det skal være snakk om et «angrep» fra kinesiske myndigheter som har ført til rottejakten i Rådhuset, avviser en lattermild Risvik.

– På ingen måte. Det er nok heller snakk om matlukt, sier han, og legger til at rotta neppe blir et problem i morgen.

– Vi håper å få kontroll på dette i løpet av natten slik at det ikke blir et forstyrrende element under sermonien fredag, sier Risvik til Nrk.

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto