RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rottetrøbbel i studenthybler

Siden i sommer har flere studenter vært plaget av rotter ved Vestgrensa studenthus.

Kringsjå: - Han har et gjemmested bak kjøleskapet, sier Anis Ayati, beboer ved Vestgrensa studenthus til Universitas.

Vond lukt og giftbokser

For en måneds tid siden merket beboerne ved studenthuset at rotter hadde vært på ferde, men ifølge Ayati skal rottene ha holdt hus i studentboligene siden mai. Han forteller at de tidligere har tatt to rotter i nærheten; en på kjøkkenet og en i gangen, og viser fram sprekken hvor han tror de kommer seg inn.

- Jeg vet ikke hvordan det er i kjelleren, for jeg har ikke sett noen der, men det lukter veldig vondt i tillegg til at det er utplassert giftbokser der, sier Ayati.

Tom Olstad, direktør i Studentboligene til Studentsamskipnaden i Oslo, bekrefter at det er et rotteproblem på Vestgrensa.

Følger ekspertråd

Olstad ble gjort oppmerksom på problemet for første gang i sommer, og forteller at de nå holder på å kartlegge problemet.

- Vi har kartlagt mye av problemstillingen og gitt de som bor der tilbud om alternativt bosted. Vi har også vært i kontakt med Anticimex, som er store på skadedyr, sier Olstad.

- Hvilke tiltak er blitt iverksatt for å få bukt med problemet?

- Det er så langt vi har kommet. Vi prøver å bli kvitt rottene, og Anticimex hjelper oss med det. I tillegg har vi egne folk som kan utføre selve tiltakene, sier Olstad.

- Hvorfor er det ikke gjort noe med rotteproblemet før?

- Det er alltid et spørsmål man kan stille seg. Vi har ikke fått bukt med problemet så raskt som jeg gjerne hadde ønsket, men dette er noe vi har stort fokus på nå, sier Olstad.

Han forteller at det er plassert ut noe rottegift i bygningen, men sier det er begrenset hvor lurt det er før man vet nøyaktig hvor rottene kommer inn.

- Hvis man bruker gift i for stor grad kan det føre til at rottene dør og forråtner inne i bygningen og skaper lukt. Her gjør vi som Anticimex anbefaler, og det primære er å få kartlagt og tettet, sier Olstad.

Les hele saken hos Universitas

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere