Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røvere inntok scenen

Mari Hansen som røverkongen Mattis (t.v.) og Kathrine Finnøy Hagen som Borka. Mattis-røvere og Skalle-Per følger nøye med på maktkampen.
Mari Hansen som røverkongen Mattis (t.v.) og Kathrine Finnøy Hagen som Borka. Mattis-røvere og Skalle-Per følger nøye med på maktkampen.
Den 17. oppsetningen med Bjørndal barne- og ungdomsteater gikk av stabelen med brask og bram forrige uke.

Borkarøverne: Borka, kona Undis, sønnen Birk og borkarøverne.

Birk og Ronja: Fauna Michaela Kirkesæther og Hilde Vestre Sem.

 

Nyfødt: Lille Ronja i armene på Skalle-Per (Marie Sannem Thoring).

Fotrolig samtale: Marie Sannem Thoring som Skalle-Per, Hilde Vestre Sem som Ronja og Fauna Michaela Kirkesæther som Birk.

 

Skummelt: Kathrine Baldishol som vetten bak Ronja.

Rompenisser: De underjordiske og undrende rompenissene.

BJØRNDAL: Den årlige oppsetningen til Bjørndal barne- og ungdomsteater ble avsluttet sist lørdag. I år var det Astrid Lindgrens folkekjære fortelling om Ronja røverdatter som stod på plakaten. Og responsen har ikke latt vente på seg: rundt tusen publikummere har tatt turen til Bjørndal skoles aula i løpet av de fem forestillingene.

- Vi hadde fullt hus nesten hver dag så vi er veldig godt fornøyd, sier teatermamma Ingunn Juul.

Foreldredrevet

Bak den velsmurte forestillingen står, foruten de talentfulle unge skuespillerne og instruktør Cecilie Graasvold, en gjeng svært aktive og engasjerte foreldre.

- Teatergruppen har lav medlemsavgift, men det stilles store krav til foreldredeltakelse, opplyser Juul som har vært teatermamma i to år. Foreldrene deles inn i ulike grupper, som PR, kostymer og scene, og jobber med dette året igjennom. Kun instruktør samt musiker og lydfolk til forestillingen blir lønnet.

- Men det er veldig hyggelig, det blir et sosialt fellesskap oss foreldre imellom, sier Juul og roser også miljøet blant de unge skuespillerne.

- Jeg synes det gode samholdet på tvers av aldersgruppene er unikt, sier hun.

Populært

Teatergruppen møtes hver tirsdag kveld på Bjørndal skole. På høstparten består kveldene av teaterlek og øvelser. Deretter rettes fokuset mer og mer mot den årlige oppsetningen.

- Den siste tiden før premièren er det veldig intenst. Da øver vi hver dag, også i helger. Ungene sa at de gruet seg til siste forestillingen var over, men de gledet seg til å kunne se venner igjen, ler teatermammaen.

Teatergruppen består i dag av 21 skuespillere. For dem som ønsker mer informasjon om Bjørndal barne- og ungdomsteater, se nettsiden www.bbut.net

- Det kan være noe ventetid, men vi trenger flere skuespillere fra høsten, opplyser Juul.
Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!