RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rørt og overrasket verdensmester


Kjæresten Christian Galves fra Lambertseter er også treneren til Thea Therese Vingmark Næss (24), og her feirer paret VM-gullet Thea kronet en fantastisk sesong i 2009 med. Arkivfoto: Carina Alice Bredesen
Kjæresten Christian Galves fra Lambertseter er også treneren til Thea Therese Vingmark Næss (24), og her feirer paret VM-gullet Thea kronet en fantastisk sesong i 2009 med. Arkivfoto: Carina Alice Bredesen
Å bli verdensmester går ikke upåaktet hen i lokalmiljøet. Thea Therese Vingmark Næss (24) fra Abildsø hedres derfor med Idrettsprisen 2009.

FROGNER: Men Thea selv hadde ikke regnet med å gå til topps i Nordstrands Blad og Senter Syds prestisjefylte idrettskåring.

– Dette er veldig overraskende, og veldig hyggelig. Jeg blir helt rørt, sier abildsøjenta, som ble verdensmester i kickboksing i desember 2009 (fullkontakt 60 kg).

– Mer å gi

Året som har gått ble virkelig et drømmeår for Thea, som representerer bjølsenklubben Fighter kickboksing.

NM-gull, gull i Scandinavian Open, EM-tittel i proffboksing, gull i verdenscupen sammenlagt (amatør) – og den beste tittelen av dem alle: VM-gull.

– Det løsnet skikkelig for meg i år. Jeg har jobbet med mental trening, og endret litt på taktikken, og det har funket veldig bra, forteller Thea, som nå er bosatt på Frogner.

Les mer: Fikk Bjørndal til å sveve - Ildsjelprisen 2009

Les mer: Året Ulrikke slo til for fullt - Idrettsprisvinner 2009 junior

Til sommeren venter neste store mesterskap, Combat Games i Beijing. Et mesterskap som regnes som OL for kampsport, og arrangeres hvert fjerde år.

– Selv om jeg tok VM-gull nå, har jeg mye mer å gi. Jeg kan bli enda bedre og det har jeg lyst å gjøre alt jeg kan for å få til, smiler Thea.

Første gang

Og for en jente med så mange titler, henger faktisk Idrettsprisen 2009 fra lokalmiljøet veldig høyt.

– Jeg har aldri vunnet en liknende pris før. Det setter jeg veldig stor pris på. Det er utrolig hyggelig, sier Thea.

Prisen deles ut førstkommende lørdag i pausen i kampen mellom BSK/NIF og Elverum i Nordstrandhallen. Kampstart 17.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere