RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rørt over støtten til katten Mons


Bydel Vestre Akers mest omtalte katt er Mons. Matmor Anne Margrethe Fjermeros får støtte fra dyrevenner.
Bydel Vestre Akers mest omtalte katt er Mons. Matmor Anne Margrethe Fjermeros får støtte fra dyrevenner.
Saken om hannkatten Mons har skapt stort engasjement blant folk i Bydel Vestre Aker. Til og med medlemmer i bydelsutvalget har sagt sitt om saken. Anne Margrethe Fjermeros som trues med tvangssalg om hun ikke kvitter seg med Mons, er rørt over støtten. Styret i borettslaget som vil ha Mons vekk, vil ikke kommentere saken.

HOVSETER: Saken om styret som foreslo å drepe katten Mons skaper mye engasjement blant folk. Noen støtter styret, men de aller fleste gir sin støtte til Fjermeros. De uttrykker sinne over styrets fremgangsmåte i saken.

Flere mener hun bør få beholde Mons. Og at han ikke er til sjenanse for noen. De mener styre tolker husordenreglene alt for strengt. Og enkelte mener rett og slett styret ikke har noen sak å fare med. Det uttrykkes undring over at det først i sommer kom krav om at hannkatten Mons måtte vekk, to år etter at Fjermeros tok ham til seg.

Varsler rettssak

Før helgen kastet også advokat Ole Christian Høie seg inn i debatten. Fjermeros har selv tatt kontakt med advokat for å få hjelp til å beholde både Mons og sin andelsleilighet.

På vegne av Fjermeros har advokat Dag Holmen søkt om dispensasjon fra styret om at Mons skal få bli. Dersom styret i Meklenborg sier nei, varsler han at det blir rettssak.

Bør gi seg

En eventuell rettssak kan i så fall historisk. Høie har ført flere liknende saker på vegne av dyreeiere.

Hvis katten defineres som en utekatt, har vi ingen rettsavgjørelser på dette området. Men hvis hold av katten er støttet av gode grunner for dyreeier, og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere, spiller det ingen rolle om husordensreglene inneholder forbud mot husdyr og krav om dispensasjon ved særskilt søknad til styret, skriver han i sin kommentar.

Han gir Fjermeros full støtte.

Saken bør løses ved at Meklenborg borettslag gir seg, slår Høie fast.

Styreleder Bjørn Erik Seeberg vil ikke kommentere saken.

Dette er en intern sak i borettslaget. Utover det har jeg ingen kommentarer.

Rørende

Fjermeros, som er fast bestemt på å kjempe for Mons og seg selv, synes engasjementet og støtten varmer.

Leder i bydelsutvalget Elin Horn Galtung (H) og Venstres gruppeleder Terje Bjøro er ofte uenige i politiske saker. Men i forrige uke uttrykte de sammen sin støtte for Fjermeres i et leserbrev i Akersposten.

Det gjorde sterkt inntrykk på Fjermeros som selv represenenter Arbeiderpartiet i bydelsutvalget.

Det er fantastisk. Folk bryr seg om dyr i denne bydelen. At politikerkolleger viser en sånn støtte er rørende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere