RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) ser for seg at aktiviteten som et eventuelt OL kan gi bør brukes som motor i byutviklingen av hittil underprioriterte områder. – Dette blir spennende å jobbe med, sier han.
Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) ser for seg at aktiviteten som et eventuelt OL kan gi bør brukes som motor i byutviklingen av hittil underprioriterte områder. – Dette blir spennende å jobbe med, sier han. Foto: ARKIVFOTO

Røsland sirkler inn OL-områder

Byrådsleder Stian Berger Røsland sier et OL kan fungere som motor i byutviklingen. Han kaster nå blikket mot Groruddalen og Søndre Nordstrand.

OSLO: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) kan fornøyd konstatere at både Oslo bystyre og Idrettstinget med overveiende flertall går inn for å utarbeide søknad om et vinter-OL i Oslo i 2022.

– Dette blir spennende å jobbe med i året som kommer, var Berger Røslands umiddelbare kommentar på Twitter etter at resultatet i Oslo bystyre var et faktum.

Ny utvikling

Fortsatt avhenger en eventuell OL-søknad av hva staten ønsker, men den siste tids utvikling gjør at debatten om hvor OL-utviklingen skal lokaliseres får en ny giv.

Bruk av Aker sykehus som deltakerlandsby er nevnt, men Berger Røsland sier til dittOslo.no at han heller ser for seg muligheten for å legge byggeaktiviteten et OL skaper til et område hvor man kan gi en utvikling man ellers ikke hadde klart å skape.

– På etablerte steder i Oslo er det drivkrefter uansett, så jeg mener vi må forsøke å finne frem områder av byen som vi kan utvikle, eller som bør få en oppgradering, som kanskje ikke ville ha kommet ellers, sier han.

Kan bli ekstremt viktig

Kampanjeleder i Alna Høyre, Konrad Værnes, mener OL kan bli et ekstremt viktig prosjekt for Groruddalens del. Han har tidligere uttalt at det er avgjørende at Groruddalen blir en del av en OL-søknad for å «sukre pillen» ovenfor IOC.

– Jeg er kjempefornøyd med vedtaket. Dette er vår tids mulighet til å gi Groruddalen et løft. Et OL vil være helt avgjørende for utviklingen der, sier han.

Nå som Huken pukk- og asfaltverk i Bydel Grorud er vedtatt nedlagt mener Værnes området er høyaktuelt for bruk allerede til VM i skiskyting i 2016.

– Det er ingen andre søkere til det arrangementet, så man kan begynne rolig å planlegge en arena der, sier Værnes, som også mener en utvikling av Valle Hovin er veldig spennende.

Motor i byutviklingen

Berger Røsland synes spesielt Gjersrud-Stensrudområdet helt sør på Søndre Nordstrand er spennende, men sier han også tenker et OL kan generere områdeutviklinger, kanskje spesielt i Groruddalen.

– Det er nærliggende å tenke på områder i Groruddalen. Vi må forsøke å tenke litt utenfor boksen, på hva vi kan gjøre for å bruke et eventuelt OL som motor i byutviklingen, sier han.

LES OGSÅ:

Møt Oslos nye OL-sjef
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere