RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Røsland trer til side for Raymond Johansen


Ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland taler på Ekebergrestauranten der Høyre holdt valgvake.
Ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland taler på Ekebergrestauranten der Høyre holdt valgvake. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Høyres byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland, sier han er klar for å la Aps Raymond Johansen overta styringen av hovedstaden.

– Vi har ikke beholdt flertallet for det borgerlige byrådet. Jeg mener initiativet og retten til å forhandle om å danne nytt byråd nå ligger hos Ap og Raymond Johansen, sier Røsland til VG.

Johansen må først lykkes i forhandlingene, men Røsland legger ikke skjul på at Høyre har liten tro på at de skal kunne få det til, selv dersom Ap mislykkes.

– Problemet er at vi ikke får flertall med sentrumspartiene og MDG. Vi er avhengige av Frp. Det er vanskelig å se for seg et Høyre-ledet byråd som skal basere seg på støtte fra Venstre, KrF, MDG og Frp i bystyret. Til det er den politiske avstanden for stor mellom MDG og Frp, sier Røsland. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere