*Nettavisen* Nyheter.

Rullende godt føre i Holmenkollen

GODE FORHOLD HELE ÅRET: Nå kan skiløperne trene året rundt på den nyeasfalterte rulleskiløypa i Holmenkollen. Her tester Eirik Brandsdal og Anders Gløersen nedoverbakken. Foto: FOTO:SKIFORENINGEN

Nå er 2,5 kilometer nyasfaltert rulleskiløypa klar til bruk i Holmenkollen. Astrid Urenholdt Jacobsen, Anders Gløersen, Eirik Brandsdal smilte fornøyd etter å ha testet løypa fredag formiddag.

Klikk på bildet for å forstørre.

HØYT TEMPO: Det går fort oppover med Eirik og Anders. Foto: FOTO:SKIFORENINGEN

Klikk på bildet for å forstørre.

FORNØYD: Astrid Urenholdt Jacobsen og Eirik Brandsdal var fornøyde med løypa. Foto: FOTO:SKIFORENINGEN

Klikk på bildet for å forstørre.

HELLNERBAKKEN: Foto: FOTO:SKIFORENINGEN

HOLMENKOLLEN:–Det er en tøff trasé med harde bakker så runden egner seg for erfarne løpere. Dette har vært etterlengtet, og kommer til å bli en fin arena for harde økter, var deres samstemte kommentar.

Utøverne som alle kommer fra Oslo har trent mye i Kollen og synes det er flott at en rulleskiløype nå er på plass.

– Dette er jo veldig inspirerende omgivelser å trene i, kommenterer Astrid Urenholdt Jacobsen, som gleder seg til å komme tilbak til Kollen når snøen har lagt seg.

Tilbud hele året

Et av vinterens store mål for utøverne er World Cup i Holmenkollen 9-11 mars, og der er billettsalget nå i gang.

– Oslo kommune og Skiforeningen ønsker å skape en arena som har et flott tilbud hele året. Mange arrangementer og gode treningsforhold for både topp og bredde er derfor viktig. Når vi til våren får utvidet rulleskiløypa med ytterligere 2,5 km som går i sløyfe innom stadion og noe lettere terreng så vil vi ha et tilbud som også er fullt mulig for de yngre utøverne å benytte. Funksjonshemmede i rullestol kan også bruke stadion og eventuelt skytebanen til neste år, sier John Aalberg, sportsarenasjef i Skiforeningen.

Roser Oslo kommune

Han er svært takknemlig for at både private og offentlige bidragsytere har bidratt til å få på plass finansieringen til breddeidrettsanlegget, og roser også jobben som Oslo kommune har gjort med løypa.

– Jeg synes jobben som Oslo vei og kommunen har gjort er utmerket. Nå blir det viktig at alle som skal bruke løypa følger sikkerhetsreglene og viser varsomhet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.