RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rullende suksess

Time Roller EB fra Linderud vant, og Horsedesign EB fra Årvoll tok en solid 3. plass i den mest prestisjefylte kategorien under elevbedriftsmessen for Osloskolene.

Linderud: Det var en tydelig imponert stortingspolitiker Saera Khan, som delte ut prisen til de unge lovende oppfinnerspirende i kategorien "Beste produkt/ tjeneste. I kamp mot utrolig mange kreative og brukervennlige produkter fra forskjellige skoler i Oslo, havnet topplasseringen fortjent i vårt distrikt.

Med ordene

- Dette er et produkt jeg ble veldig imponert over, og noe jeg kunne ha bruk for selv, ropte hun opp de fire kreative guttene, Michael Dung (14), David Leite (15), Askat Afrat (15) og Gurkaran Bhular (15) med produktet "Time Roller EB", som kommer til å forandre hverdagen til trøtte syvsovere. Ideen, som de for øvrig kom på fordi han ene i kameratgjengen alltid forsover seg, er en bevegelig vekkerklokke. Ikke bare piper den, men den ruller også frem og tilbake på gulvet, slik at morgentrøtte dynegnikkere må ta det lange skrittet ut av senga og fange den før man får skrudd den av. Da er man jo allerede våken. En idè som er like enkel, som den er genial.
- Dette er kjempegøy! Vi har jobbet veldig bra sammen hele gruppa, og det er utrolig morsomt å gå til topps. Det er på grunn av han, ler de og peker på den søvnglade kompisen David, som var hovedgrunnen til den gode ideen.

Horsedesign

Elevene ved Årvoll skole viste også frem sine kreative og nyskapende produkter, og tok med seg hjem 3. plassen med elevproduktet "Horsedesign". Ideen går ut på å lage smykker og andre design saker av hesteskoer, og bakgrunnen for ideen kom fra Bjerke travbane.
-Vi tenkte å bruke noe fra lokalmiljøet, og da var jo dette naturlig, smiler to av de stolte gründerne, Salman Hussain (14) og Faroq Khalid (14).

Dyktige elever

Også de andre elevgruppene ved de to skolene bemerket seg med produkter som burde være å finne i varebeholdninger. Spennet var stort, og gikk blant annet fra; "Dragon key" utskiftbare kosebamse nøkkelknipper med lys og lyd, (Linderud) "Shneipi", miljøvennlig, lommeaskebeger, (Linderud) "Playing child", (Årvoll) digitalt tre på rad spill og "Fresh air" (Årvoll), en hendig lommevifte for varme sommerdager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere