*Nettavisen* Nyheter.

Rullende tilbud for Pensjonister

Eldresentrene i bydel Østensjø har fått bevilget buss og sjåfør. Nå blir det lettere for de eldre å komme seg ut og delta på turer og aktiviteter.

MANGLERUD: Nå som vi kan tilby transporttjeneste til pensjonistene i bydelen, håper vi at enda flere vil bruke eldresentrene, sier Heidi Karsrud Nordal, koordinator for eldresentrene og frivillighetssentralene i Østensjø bydel.
I desember ble budsjettet for bydelen vedtatt med bevilgning til buss og sjåfør i full stilling. Bussen har plass til 16 personer og skal betjene alle fem eldresentrene i bydelen. Bussen er allerede tatt i bruk, og neste planlagte tur går til Ammerudhjemmet, lørdag 21. januar.

Må være selvhjulpene

Vi skal nå igang med et prosjekt som blant annet skal kartlegge alle brukere og potensielle brukere av eldresentrene i bydelen.
Det er en gruppe mennesker i området som ikke bruker oss, eller som ikke kommer seg hit på egenhånd. Vi ønsker å få kontakt med dem. Vi vil sende ut et brev med tilbud om transport til og fra sentrene. Vi kommer også til å ringe for å svare på spørsmål, og prate litt om aktivitetene vi kan tilby, sier Nordal.
Hun håper å få til et nært samarbeid med hjemmetjenesten og bestillingskontoret, i kartleggingen av pensjonistene i bydelen. Hjemmetjenesten ser de eldre i hjemmet, og kan formidle kontakt med sentrene. Det samme gjelder for bestillingskontoret.
Hvem skal ta seg av de eldre når dere henter dem til sentrene?

Frivillige mennesker som ønsker å gjøre en innsats ved sentrene. Transportordningen er helt i startfasen og vi jobber med å engasjere så mange frivillige som mulig. Ressursene vi har til rådighet er små, og vi er derfor helt avhengig av frivillig innsats for å holde driften i gang, sier Nordal.

Må være selvhjulpne

Sjåføren av bussen, Woldab Feshatzion har jobbet som sjåfør i bydelen i 15 år.
Han er godt kjent i Oslo by, og har lang erfarning med å kjøre både funksjonshemmede og eldre mennesker.
Heidi Karsrud Nordal har skrevet et forslag til retningslinjer for transportordningen. Retningslinjene legger vekt på at alle som ønsker å benytte seg av tilbudet, må være selvhjulpene i daglige gjøremål. Forslaget er sendt til bydelsadministrasjonen for behandling.
Hva koster det å benytte busstilbudet?

Det koster 50 kroner tur-retur. Vi ønsker å inkludere frokost i tilbudet, og da vil pakken koste 75 kroner tilsammen, sier Nordal.
Interesserte kan ta kontakt på telefon med Heidi Karsrud Nordal ved Manglerud eldresenter tlf. 23 43 89 20, eller Toril Sjåsæt ved Oppsal eldresenter tlf. 23 43 81 34.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag