Gå til sidens hovedinnhold

Rumener dømt for vold mot eldre kvinner

En 37 år gammel rumensk mann er dømt til ni års fengsel for å ha overfalt og ranet tre eldre kvinner i Oslo.

Han er frifunnet for voldtekter av to eldre kvinner.

Dommen falt i Oslo tingrett onsdag.

Det første voldstilfellet skjedde ifølge dommen en søndag kveld i juli 2011 på Etterstad. En kvinne i 80-årene ble slått og påført en rekke brudd slik at hun mistet bevisstheten, før mannen ifølge dommen tok smykkene hennes og etterlot henne i et skogområde.

Frikjent for voldtekt

Rumeneren var tiltalt for voldtekt av kvinnen, men er i tingretten frikjent for dette.

Rumeneren er også dømt for å ha gått løs på en kvinne på Ullern i september 2011, da han slo henne flere ganger i ansiktet slik at hun fikk flere bruddskader, før han tok smykkene og vesken hennes. Kvinnen ble innlagt på sykehus etterpå.

I februar året etter påførte han en kvinne i 70-årene brudd på hjerneskallen slik at hun ble bevisstløs, ifølge dommen. Etterpå tok han smykkene og vesken hennes og forlot henne i snøen på Korsvoll. Kvinnen lå i respirator i to dager før hun kom til bevissthet. Mannen er frikjent for tiltalepunktet om voldtekt av kvinnen.

DNA-bevis

37-åringen ble pågrepet i Paris og har sittet i varetekt siden høsten 2012. Han knyttes til sakene gjennom DNA-bevis.

Han er i tillegg dømt for trusler mot ansatte i Oslo fengsel. Blant annet skal han ha sagt til en vaktleder at han ville følge sine egne lover og regler, og at han derfor mente han kunne stikke vaktlederen i halsen med en gaffel. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året