*Nettavisen* Nyheter.

Rundet hundre tusen

RUNDET 100.000: Nina Skaugen gleder seg over å kunne bidra til at Kreftforeningens barn og unge kan få en lettere hverdag. FOTO: ELLEN RØNNING

- Vi har hittil solgt for 100.000 kroner, penger som går uavkortet til Kreftforeningens barne- og ungdomsarbeid, forteller Nina Skaugen.

Thereses gate:De siste tre måndene har vært veldig travle og særdeles hyggelige for den ferske bruktbutikksjefen og innehaver av Gardina i Thereses gate 46. Butikken selger hovedsakelig brukte gardiner, og hver krone i kassen kommer altså kreftrammede barn og unge til gode.

Kupp

Det bogner fra hyller og stativer, kurver og knagger, Gardina har virkelig mye fint å by på nå. Masser av sommergardiner, lekre sengetepper - eller hagetepper som de også utmerket godt egner seg til - og en god del forede, lange gardiner.

- De går fort! Og det er klart man kan gjøre et skikkelig kupp her innimellom.

Nina viser frem noen nydelige blondegardiner, håndlaget i Sveits i 1924, og i utmerket stand Snadder! Og sortimentet utvides stadig; På Esmod sitter 30 elever og designer og syr hver sin pyntepute med stoffer fra butikken, og kule handlenett trylles frem av en tidligere kostymesyerske.

Godt mottatt

-Det er virkelig hyggelig å bli så godt mottatt i nabolaget! Mange kommer innom bare for å hilse på og høre hva vi driver med, noen stanser utenfor og sender en vennlig gest inn gjennom vinduet.

Nina Skaugen forteller om godt besøk både av kunder og "leverandører"

- Vi får påfyll av varer hver eneste dag, i tillegg til avlagte gardiner får vi også en god del flotte stoffrester, puter og sengetepper.

Gode hjelpere

Forrige gang Lokalavisen snakket med Nina Skaugen etterlyste hun frivillige som kunne tenke seg å avlaste henne i butikken.

- Du må få med at jeg har fått respons fra fem veldig hyggelige og flinke damer. Nå trenger jeg bare litt lørdagshjelp, så går kabalen min opp. Hvis noen kan tenke seg å bidra med noen lørdagstimer i frivillighetens tegn, er det bare å ta kontakt!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.