RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rundkjøring ved Haugerud senter

Per Jan Langerud (Alna FrP) foreslår å lage en rundkjøring ved Haugerud senter og vil gjøre Tvetenveien til miljøgate fra Ytre Ringvei til Trosterud.

Haugerud: Langerud vil at en "trearmet" rundkjøring med et fotgjengerfelt skal skape en trafikksikker adkomst til Haugerud Senter, og for andre som bruker denne innkjøringen.
Dette veikrysset er i dag uoversiktelig og farlig, og de som skal ut på Tvetenveien må stadig ta sjanser når de skal prøve å smette innimellom bilene på Tvetenveien, skriver Langerud i forslaget sitt, som han skal presentere på Miljø- og bytutviklingskomitemøte 7. mars.
Miljøgate
Langerud mener også at det er håp om at det nye veisystemet i Alnabruområdet nå blir bygget. Veisystemet ble vedtatt av Alna Bydelsutvalg i 2004, og har som hensikt å løse trafikkproblemene og luftforurensingen på Alnabru, samt redusere trafikken på Tvetenvei.
Langerud vil at Tvetenveien skal bli miljøgate fra nordsiden av broen over Ytre Ringvei til Rundkjøringen ved Trosterud, og mener at en rundkjøring ved Haugerud er et godt tiltak for å holde hastigheten nede.
For at man skal få et miljøgatepreg så må det beplantning til, så jeg vil derfor foreslå at man planter en allé fra Ytre Ringvei til rundkjøringen Dr. Dedichsens vei, skriver Langerud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere