RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Runi Langum vender tilbake

Endelig krysses deres veier: I 1985 så 14-årige Elisabeth Ramfjord Runi Langums debututstilling i Svelvik Kunstforening - Langums energiske og følsomme strek gjorde inntrykk. Nå 23 år senere - møtes deres veier igjen - som kunstner og gallerist.

Dette er Runi Langums første separatutstilling i Oslo på lang tid, damen har rett og slett vært for opptatt med utstillinger i inn-og utland!

Runi Langum regnes som en av Norges fremste tegnere. Hun arbeider i en spontanistisk tradisjon med røtter tilbake til fauvistenes raske øvelser med tusj direkte på papiret.

Ved å jobbe hurtig og delvis koble ut den rasjonelle kontrollen, kan hun få frem en rytme og et liv i linjen som avdekker deler av underbevisstheten.

Runi Langum (1958) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1978-83) og ved Ècole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris (1883-86).

Hun har hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og flere store institusjoner.

I tillegg til flere store tegninger, viser hun grafikk og film.

Utstillingen åpner lørdag 8. november kl 12-15 og varer til 30. november i avd III: Schwensensgt. 1 på St.Hanshaugen i Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere