Gå til sidens hovedinnhold

Runi Langum vender tilbake

Endelig krysses deres veier: I 1985 så 14-årige Elisabeth Ramfjord Runi Langums debututstilling i Svelvik Kunstforening - Langums energiske og følsomme strek gjorde inntrykk. Nå 23 år senere - møtes deres veier igjen - som kunstner og gallerist.

Dette er Runi Langums første separatutstilling i Oslo på lang tid, damen har rett og slett vært for opptatt med utstillinger i inn-og utland!

Runi Langum regnes som en av Norges fremste tegnere. Hun arbeider i en spontanistisk tradisjon med røtter tilbake til fauvistenes raske øvelser med tusj direkte på papiret.

Ved å jobbe hurtig og delvis koble ut den rasjonelle kontrollen, kan hun få frem en rytme og et liv i linjen som avdekker deler av underbevisstheten.

Runi Langum (1958) er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1978-83) og ved Ècole Nationale Superieure des Beaux Arts i Paris (1883-86).

Hun har hatt en rekke utstillinger og utsmykningsoppdrag og er innkjøpt av Nasjonalgalleriet og flere store institusjoner.

I tillegg til flere store tegninger, viser hun grafikk og film.

Utstillingen åpner lørdag 8. november kl 12-15 og varer til 30. november i avd III: Schwensensgt. 1 på St.Hanshaugen i Oslo

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året