RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rus på alvor

Jeg var så heldig og bli invitert av IOGT på et åpent møte i bydel Østensjø om rusproblematikk og hva som gjøres i bydelene. FrP er nok ikke det partiet som er representert med flest medlemmer hos IOGT, men vi i FrP tar dette på alvor.

Mange vil nok mene at det er på grunn av vår skjenkepolitikk det er så store problemer med vold og fyll i sentrum, men dette kan nok diskuteres.

Østensjø bydel har laget en ruspolitisk handlingsplan, som en av de få bydelene i Oslo. Da har politikerne og de ansatte en mal og forholde seg til. Østensjø bydel ønsker som alle bydeler at det skal være trygt og godt og vokse opp her. Siden jeg selv bor her i bydelen er jeg helt enig i et slikt ønske. Det som derimot er blitt et faktum, er at rus blant unge er et problem. Yngre mennesker ruser seg og de ruser seg på både alkohol og andre stoffer. I planen står det at spesielt unge jenter har blitt et større problem, enn tidligere. Volden er også råere som en konsekvens av rus bruk.

FrP legger ikke skjul på at dette problemet er økende. Om den er økende på grunn av en lettere tilgjengelighet er nok også en sannhet, men vi kan ikke forhindre at Oslo er en by i utvikling. Der skjenkesteder er en stor del av bybildet, og at flere butikker ønsker å selge alkohol.

Det vi derimot kan gjøre med de reelle problemene knyttet til rusbruken er strengere kontroll av skjenkesteder. Bevilgningen må trekkes tilbake hvis de selger øl eller rusbrus til mindreårige. Det bør fokuseres mer på at det er ulovlig og kjøpe alkohol til de under 18 år, og ha sanksjoner for dette. Vi må også ha mer synlig politi i gatene, samt gjerne flere Nattravner.

Vi må tore og ta en debatt om man skal fortsette og behandle alkoholikere og rusmisbrukere, eller om satsingen skal rettes mot forebygging.

Skolene må også være mer på banen. Dessverre har også rusbruk i skoletiden blitt mer vanlig enn tidligere. Der til og med sprøyter kan finnes på toalettene. Foreldre tror og håper jo at skolen er et trygt sted og sende sine barn, og det kommer ofte som et sjokk at det også er rusbruk i skolen på dagtid.

Vi i FrP skal være med i debatten, og vi vil ønsker flere åpne møter der de som møter problemet kan være med å sette dagsorden.

Stå på både Actis og IOGT, dere gjør en viktig jobb for mange mennesker.

Tone E. Larssen

FrP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere