RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Politiet er kjent for mange og likeledes Rusken. Nå skal det etableres et tettere samarbeid mellom dem. F.v. Rusken-general Jan Hauger, stasjonssjef Gro Smedsrud og Dag Harald Drevsjø, leder av forebyggende avdeling på Manglerud politistasjon.
Politiet er kjent for mange og likeledes Rusken. Nå skal det etableres et tettere samarbeid mellom dem. F.v. Rusken-general Jan Hauger, stasjonssjef Gro Smedsrud og Dag Harald Drevsjø, leder av forebyggende avdeling på Manglerud politistasjon. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Rusken + politiet = sant

– Det er så mye vi kan få gjort om vi spiller på samme lag, sier Rusken-general Jan Hauger.

MANGLERUD: For en drøy uke siden skrev vi om samarbeidet mellom politiet og Rusken for å rydde teltleire i Ekebergskråningen. Nå har Rusken-general Jan Hauger fra Prinsdal ønske om å etablere et tettere samarbeid med politiet.

For som han sier – mange av de sakene de kommer borti, er egentlig politisaker.

Hærverk, som for eksempel tagging, kommer både på politiets og Ruskens bord.

Hele Oslo

Rusken-generalen har hatt mye å gjøre med politiet på Manglerud.

– Jeg ser for meg at det blir laget en mal på grunnlag av det vi og Manglerud-politiet har fått til, som kan brukes i hele Oslo. Vi har mange felles utfordringer, men jeg tror mye kan løses ved forebyggende og holdningsskapende arbeid. Der er Manglerud-politiet gode.

På lag

– Politiarbeid er mange like hverdager. Derfor er det både morsomt og spennende om vi kan spille på lag med andre aktive, sier Gro Smedsrud, stasjonssjef på Manglerud.

– Oppryddingene av teltleire er et godt eksempel på slikt samarbeid, og jeg har forstått at dette har gått meget bra i sommer og høst.


Det kan Hauger bekrefte.

– Hittil har vi ryddet 60 steder, og av disse er omkring 20 i Ekeberg-området. Også på Grønmo har vi vært sammen.

Kriminelle taggere

Tagging er et annet tema hvor politi og Rusken har samarbeidet.

– Noen bagateliserer tagging, men vi erfarer at taggerene blir stadig råere. De er ofte multikriminelle og rekrutterer unge inn i miljøet, sier Gro Smedsrud.

– Her er det viktig med både forebyggende og holdningsskapende arbeid, sier Dag Harald Drevsjø, leder av stasjonens forebyggende avdeling.

– Kan vi få stoppet noen av disse, hindrer vi kanskje større politisaker. Her er det viktig at vi kommer enda sterkere inn i skolemiljøer.

Aksjoner

I Groruddalen er høst-rusken-aksjon vel etablert.

– Jeg kan tenke meg noe tilsvarende i Søndre Nordstrand, men vil gjerne utvide begrepet, sier Hauger som vil ha de unge med seg.

– Vi har mange engasjerte skoleelever, og de kan lett trekke med seg andre i gode tiltak.

Han nevner kantine-aksjonen på Bjørnholt skole som Nordstrands Blad skrev om i vinter.

Samarbeid

– Det er så mye vi kan få gjort om vi spiller på samme lag, og erfaring fra ett sted kan greit videreformidles til andre, sier Jan Hauger, og Manglerud-politiets ledere nikker samtykkende.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere