RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre karer fra Ruskenpatruljen tok søppelhaugen ved Sagstua. Lastebilhjelp kom far Friluftsetaten.
Tre karer fra Ruskenpatruljen tok søppelhaugen ved Sagstua. Lastebilhjelp kom far Friluftsetaten. Foto: Arne Vidar Jenssen

Rusken tok saken

Først brant russebussen på parkeringsplassen ved Skulleruddumpa. Deretter tok det lang tid før vraket ble fjernet. Men en søppelhaug ble liggende. Så kom Rusken torsdag formiddag.

SKULLERUD/SAGSTUA:Mange ergret seg over det utbrente vraket etter russbussbrannen i mai måned. Den både skjemmet ut den populære utfartsparkeringen ved Sagstua og tok opp plass der biler skulle parkere.

Nordstrands Blad skrev flere ganger om forholdet, og til slutt fikk russebusseierne fjernet vraket.

Men en stor søppelhaug ble liggende igjen. Vi skrev om den også, og måtte gjenta ønsket om opprydding etter at haugen ble supplert med både en gammel TV, et kjøleskap og en plankehaug.

– Vi har ikke penger til å få gjort jobben, sa Magnus Strømsnes som var sjef på bussen. – Men vi skal gjøre det vi kan. Opprydding vil imidlertid koste oss penger vi ikke har.

Rusken

Da var det ideen slo ned i redaksjonen til Nordstrands Blad: Vi spør Rusken!

Som tenkt så gjort, og onsdag formiddag tok vi en rask telefon til Rusken-kontoret. Der var det full velvilje, og en snau time senere var avtale for å møtes i boks.

Tre karer fra Ruskenpatruljen med to biler og en stor lastebil med gripeklo og skuffe styrt av en representant for Friluftsetaten var det som skulle til.

Etter en snau time var alt på plass på lasteplanet og med rive ble det gjort finpuss.

Hjelper folk

– Om vi får henvendelse fra folk om å rydde opp på offentlige steder, gjør vi alt vi kan for å følge opp, sier fungerende ryddesjef Finn Martinsen i Rusken-general Jan Haugers feriefravær. – Dette er en fin jobb for oss for her kan vi på en grei måte tilfredsstille og glede mange. Vi får en del henvendelser, men kan ikke påta oss jobb på private områder.

Villcamper

Ellers har Ruskenpatruljen hatt mange oppgaver i år med å rydde såkalte villcamper.

– Folk kommer til byen for blant annet å tigge og etablerer leire hvor de bor, forteller Martinsen. – Men de har jo ikke lov til å slå seg ned på denne måten, og de har i alle fall ingen sans for å rydde etter seg.

Nordstrands Blad har omtalt flere aksjoner mot disse i blant annet Ekebergskråningen.

– Nå til uken kommer vi til å ha spesielt fokus rettet mot Ekeberg-området. – Disse folkene skal ikke få slå seg ned og være forstyrrende og ødeleggende under Norway Cup, sier Finn Martinsen som med kolleger er forberedt på nok å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere